Fitness recept: Cestoviny s Alfredo omáčkou z karfiolu

Fitness recept: Cestoviny s Alfredo omáčkou z karfiolu

Cestoviny patria medzi tie najchutnejšie a najrýchlejšie jedlá na prípravu. A to sú len dva dôvody, prečo ich milujeme my. Dnes sme si pre vás pripravili cestoviny s obľúbenou omáčkou Alfredo v netradičnej vegánskej verzii. Poďte si s nami pripraviť tento jednoduchý a hlavne nesmierne chutný recept.

Na prípravu omáčky potrebujeme:

  • 1 karfiol (cca 700 g)
  • 50 g kešu orechov 
  • 20 g lahôdkového droždia
  • 1 hlavičku cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • citrónovú šťavu
  • soľ a mleté čierne korenie
Ingrediencie na cestoviny s Alfredo omáčkou z karfiolu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si cesnak rozoberieme na strúčiky, ktoré dáme v šupke zapiecť do rúry na 15 minút pri teplote 180°C. Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a spolu s kešu orechami ho vo väčšom hrnci krátko osmažíme dozlatista na olivovom oleji. Následne karfiol zalejeme vodou (tak, aby bol karfiol celý ponorený) a varíme až do zmäknutia (cca 25 minút). Keď je karfiol mäkký, vodu zlejeme do misky. Ku karfiolu pridáme ošúpaný pečený cesnak a všetko spolu dohladka rozmixujeme. Postupne prilievame vodu, v ktorej sa varil karfiol, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu omáčky. Omáčku dochutíme lahôdkovým droždím, soľou, mletým čiernym korením a troškou citrónovej šťavy. Nakoniec si pripravíme nami preferované cestoviny a podávame ich s omáčkou, hráškom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Fitness recept: Cestoviny s Alfredo omáčkou z karfiolu
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU OMÁČKY (CELKOVO 5 PORCIÍ)
Kalórie103
Bielkoviny7 g
Sacharidy11 g
Tuky5 g

Veríme, že vás táto vegánska verzia Alfredo omáčky zaujme a pridáte si ju do svojej knihy receptov. Ak sa vám recept páčil, budeme radi ak ho podporíte zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *