Fitness recept: Bábovka spájajúca dokonalú chuť citrónu a pistácií

Fitness recept: Bábovka spájajúca dokonalú chuť citrónu a pistácií

Oriešky sú pre nás dokonalou surovinou na pečenie. Pri našom ďalšom sladkom recepte sme však zvolili netradične – pistácie! A keďže chceme aby si na tejto lahôdke mohlo pochutnať čo najviac z vás, tak sme túto bombovú citrónovú bábovku pripravili v bezlaktózovej verzii! Neváhajte a poďte piecť. Vychutnajte si vláčne cesto a úžasnú pistáciovú chuť!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na citrónovú bábovku

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Šľaháme dovtedy, kým sa cukor so žĺtkami nespojí a nezhustne. Ďalej pridáme olej, vodu, citrónovú šťavu, múku, prášok do pečiva a všetko spolu dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli si v inej miske vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne jemne vareškou vmiešame do cesta. Na záver doň vmiešame aj nasekané pistácie. Cesto prelejeme do olejom vymastenej a strúhankou či hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Bábovku pečieme pri teplote 150 °C asi 30 minút. Následne teplotu zvýšime na 170 °C a bábovku pečieme ďalších cca 10 minút. Je upečená vtedy, keď do cesta pichneme drevené špáradlo a vytiahneme ho suché. Bábovku necháme pred krájaním vychladnúť vo forme. Následne ju vyklopíme a dozdobíme pistáciovým maslom. Krájame, podávame a vychutnávame!

Fitness recept: Bábovka spájajúca dokonalú chuť citrónu a pistácií
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 15 kúskov)
Kalórie155
Bielkoviny4 g
Sacharidy19 g
Tuky7 g

Veríme, že vám nadýchaný recept na citrónovú bábovku s pistáciami vyčarí úsmev na perách a pri jeho ochutnaní budete nadšení rovnako, ako my! Ak sa vám recept páčil, budeme radi, ak ho podporíte zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *