Fitness recept: 3bit zákusok s karamelovým pudingom a tvarohovou polevou

Fitness recept: 3bit zákusok s karamelovým pudingom a tvarohovou polevou

Čo by ste povedali na neodolateľné spojenie karamelového pudingu, nadýchanej tvarohovej peny a vláčneho cesta? Pretože presne to vám prinášame v recepte na 3bit zákusok, ktorý je nabitý bielkovinami. Rozhodne si túto lahôdku nenechajte ujsť!

Na cesto potrebujeme:

Na puding potrebujeme:

Na polevu potrebujeme:

  • 400 g jemného mäkkého tvarohu
  • 70 g proteínového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 10 g expres stužovača na krémy (prípadne iná želatína)
  • 1-2 ČL flavor drops s vanilkovou príchuťou
  • horká čokoláda (na ozdobu)

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Cesto si pripravíme dôkladným premiešaním ovsenej kaše, mlieka, proteínu, xylitolu a roztopeného oleja. Zmiešaním týchto ingrediencií nám vznikne husté cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť cesta vylejeme zvlášť na plech vystlaný papierom na pečenie (my sme použili formu o veľkosti 22×22 cm), uhladíme ich a pečieme pri teplote 170°C po dobu 10 minút.

Medzitým si pripravíme puding, a to zmiešaním pudingového prášku, mlieka a kokosového cukru. Pripravenú zmes privedieme za občasného miešania k varu. Po prevretí puding odstavíme a vmiešame do neho mandľové maslo. Keď nám puding vychladne, vylejeme ho  na jeden z pripravených korpusov, ktorý necháme vo forme. Druhý korpus po vychladnutí opatrne vyberieme z formy, položíme ho na pudingovú zmes a jemne pritlačíme.

Ako poslednú si pripravíme tvarohovú polevu. Do misky si dáme tvaroh, proteín, stužovač a flavor drops, a dôkladne ich premiešame, aby sa nám chute pekne spojili. Takto pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na vrch koláča. Následne necháme zákusok cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň koláčik nakrájame, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať!

Fitness recept: 3bit zákusok s karamelovým pudingom a tvarohovou polevou
Nutričné hodnoty
na 1 kúsok (celkovo 12 kúskov)
Kalórie186
Bielkoviny13 g
Sacharidy25 g
Tuky4 g

Veríme, že vám z tohto lahodného receptu na 3bit zákusok tečú slinky, a rozhodne si ho nenecháte len pre seba. Podeľte sa oň so svojimi známymi a podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *