Fitness recept: Chuťovo vyladená proteínová quinoa s čokoládou a banánom

Fitness recept: Chuťovo vyladená proteínová quinoa s čokoládou a banánom

Quinoa alebo mrlík čílsky je bezlepková pseudoobilnina, ktorá patrí medzi superpotraviny. Túto tradičnú potravinu z Južnej Ameriky sme si zamilovali nielen kvôli jej bohatému obsahu bielkovín, vitamínov a minerálov, ale aj pre jej všestranné využitie v kuchyni. Tentokrát sme si ju dopriali na raňajky v sladkej podobe a rozhodli sme sa, že si tento chutný recept jednoducho nemôžeme nechať len pre seba. Vyskúšajte bielkovinami nabitý recept na proteínovú čokoládovú quinou s banánom a gréckym jogurtom. Náš deň sa začal skvelo, poďte správne naštartovať aj ten svoj!

Na prípravu potrebujeme:

  • 200 ml vody
  • 150 ml mlieka (rastlinné/kravské)
  • 100 g quinoy 
  • 1 zrelý banán (120 g)
  • 1 odmerku proteínu Just Whey s príchuťou vanilka/čokoláda 
  • 5 g kakaa

Na servírovanie potrebujeme:

Ingrediencie na čokoládovú quinou

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Quinou si pred varením namočíme do studenej vody na 5-10 minút, aby sme sa zbavili jej horkej chuti. Následne vodu zlejeme a quinou uvaríme takmer domäkka. Potom prilejeme mlieko a quinou necháme ďalej variť. Medzitým si banán popučíme vidličkou na kašu a vmiešame ho do quinoy. Ďalej pridáme kakao a proteín, dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa. V prípade potreby môžeme priliať viac mlieka. Čokoládovú quinou podávame ešte teplú s kopčekom gréckeho jogurtu, lyofilizovanými malinami a banánom. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Chuťovo vyladená čokoládová quinoa
Nutričné hodnoty
1 porcia bez prílohy (celkovo 2 porcie)
Kalórie332
Bielkoviny20 g
Sacharidy52 g
Tuky5 g

Veríme, že si recept na proteínovú čokoládovú quinou s banánom zamilujete rovnako ako my. Ak sa vám recept páčil, podeľte sa oň aj so svojimi známymi.

Neváhajte a podeľte sa s nami o vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *