6 rýchlych snackov, ktoré si môžete dopriať pred spaním

6 rýchlych snackov, ktoré si môžete dopriať pred spaním

Ešte stále existujú ľudia, ktorí veria, že všetko, čo zjedia pred spánkom (alebo po 18:00), putuje rovno do tukových zásob. To znie ako nočná mora! Skutočnou nočnou morou však je, že si ľahnete do postele hladní, zobudíte sa bez energie a ste prekvapený z toho, že sa cítite nanič – a to aj napriek tomu, že ste boli disciplinovaný a nič ste predsa nezjedli!

Zobuďte sa! Váš metabolizmus sa nikdy úplne nevypne, dokonca ani v noci. Ak budete pred spaním konzumovať príliš veľa kalórií alebo nezdravé jedlo, možno svojej kostre podarujete nejaký ten tuk, no nie každé nočné jedenie spôsobuje priberanie.

Trik je v tom, že aj pred spaním musíte premýšľať nad tým, čo zjete. Ak viete, že budete jesť neskoro večer, pripravte si počas dňa viac miesta na kalórie navyše, aby ste dodržali váš cielený limit kalórií. Vyberajte si jedlo, ktoré zásobuje svaly, udržiava nízku úroveň hladupodporuje stálu hladinu glukózy v krvi, aby vás mozog počas noci neprebudil.

Inšpirujte sa týmito 6 snackmi, ktoré poskytnú vášmu telu kvalitné živiny na podporu vašich fitness cieľov, či už je to rast svalovej hmotny, alebo strata tuku.

1.Cottage cheese so 100% arašidovým maslom

Cottage cheese so 100% arašidovým maslom je podľa mnohých fitness nadšencov klasické nočné jedlo. Cottage je ideálny pred spaním, pretože obsahuje mnoho kazeínových bielkovín, ktoré sa pomaly uvoľňujú do tela, a tak zaisťuje počas noci stály prísun aminokyselín.

cottage cheese - čo ješt pred spaním?

Pridaním 100% prírodného arašidového masla predĺžite čas trávenia jedla, čo posilní schopnosť kontrolovať hlad. Aby ste sa vyhli ťažkým kalóriám, dodržiavajte jednu polievkovú lyžicu arašidového masla, alebo možno aj menej.

2. Losos

Losos je vynikajúcim riešením pred spaním, pretože má vysoký obsah bielkovín a zdravých omega tukov. Mnohým ľuďom práve tieto omega-3 mastné kyseliny chýbajú, a popritom ich doplnenie môže podporiť vaše celkové zdravie z dlhodobého hľadiska.

Pridajte lososa do šalátu, čím do dokonalej nízkosacharidovej večere dodáte aj vlákninu.

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

3. Grécky jogurt s ľanovými semienkami

Podobne ako cottage cheese, aj grécky jogurt je bohatý na bielkoviny s obrovskou silou vápnika. Ak do tohto nízkotučného snacku pridáte ešte ľanové semienka, zvýšite aj obsah zdravého tuku. Táto kombinácia vám poskytne stabilnú dávku vlákniny, bielkovín a omega mastných kyselín.

čo ješt pred spaním - grécky jogurt s ľanovými semienkami

4. Nízkotučný syr so zeleninou

Ak aj vy milujete syr, tak toto jedlo bude pre vás ideálne. Syry majú zvyčajne vysoký obsah nasýtených tukov, preto siahnite po verzii so zníženým obsahom tukov, ktorá bude naopak obsahovať zdravú dávku bielkovín.

Syr obsahuje minimum sacharidov, a kombinácia tuku s bielkovinami je práve tým, čo hľadáte! Pre zanedbateľné kalórie zahrňte surovú zelenú zeleninu, ako uhorky, zeler alebo brokolicu.

5. Tuniak v konzerve s olivovým olejom

Tuniak je skvelá voľba pre ľudí, ktorí nechcú strácať čas prípravou jedla. Tuniak vo vode neobsahuje nadbytočný tuk, preto je dôležité k nemu pridať aj zdravé tuky.

čo jesť pred spaním - Tuniak v konzerve s olivovým olejom

Skúste ho okvapkať polievkovou lyžicou olivového oleja a servírujte ho na listoch špenátu, aby vás tento železom nabitý snack pripravil na ďalší deň.

6. Kazeínový proteín s kokosovým olejom

Ak tuhá strava pred spaním nie je vašou silnou stránkou, zvážte kazeínový alebo nočný proteín. Už sme hovorili o výhodách, ktoré poskytuje kazeín v cottage cheese, no tie môžete čerpať aj z proteínového prášku.

Väčšina kazeínových proteínov má nízky obsah tuku. Ale skúste toto: pridajte tuky primiešaním jednej polievkovej lyžice kokosového oleja. Ten dodá snacku triglyceridy so stredne dlhými reťazcami, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca. Tento snack obsahuje približne 200 kalórií a napomáha regenerácii svalstva počas noci.

čo jesť na večeru - Kazeínový proteín s kokosovým olejom

Skúsite tieto jedlá a rýchle snacky, ktoré si môžete dopriať pred spaním? Čo konzumujete ako posledné jedlo vy? Podeľte sa s nami v komentároch o vaše tipy, a v prípade, že sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *