2 tipy na ovocné fitness koláče

2 tipy na ovocné fitness koláče

Prinášame vám nové fitness recepty plné ovocia a orieškov, ktoré si určite obľúbite hlavne v tomto jesennom období. Vďaka zloženiu z kvalitných surovín sú chutné a šťavnaté, navyše aj s minimom kalórií. Doprajte si slivkový koláč s lieskovcami alebo hruškový cramble aj vy!

Slivkový koláč s lieskovými orieškami

Na cesto potrebujeme:

Na zdobenie potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup prípravy

Pomleté oriešky spolu s cukrom, agáve sirupom a kokosovým olejom dáme do kuchynského robota a mixujeme, kým nezískame tuhé cesto. Následne ho vyberieme a rozdelíme na dve polovice. K jednej časti pridáme 140 g múky, poriadne premiešame a vylejeme do formy veľkosti 20 x 30 cm, ktorú vopred obložíme papierom na pečenie.

Do druhej polovice pridáme škoricu, vajíčka, kypriaci prášok a všetko spolu premiešame. Zmes následne vylejeme do formy ako druhú vrstvu koláča. Vrch koláča ozdobíme nakrájanými slivkami a posypeme lieskovými orieškami. Pečieme na 180 °C asi 40 minút, aby mal koláčik bronzovú farbu. Dobrú chuť! 

Slivkový koláč s lieskovými orieškami

Hruškový crumble

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké hrušky
  • 75 g hladkej špaldovej múky
  • 25 g ovsených vločiek
  • 40 g kokosového oleja
  • 5 – 6 PL agáve sirupu
  • 1 PL trstinového cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 2 ČL škorice

Postup prípravy

Hrušky očistíme a nakrájame na plátky. Vo väčšej miske ich zmiešame so škoricou, agáve sirupom a šťavou z citróna. Potom ich preložíme do zapekacej misky vymastenej kokosovým olejom v spreji alebo vyloženej papierom na pečenie.

Posýpku si pripravíme zmiešaním múky s ovsenými vločkami, cukrom a kokosovým olejom. Pripravenou zmesou rovnomerne posypeme hrušky. Pečieme na 180°C, približne 30 – 40 minút. Podávame teplé spolu s kopčekom vanilkovej zmrzlinyMňam!

Hruškový crumble

Páčili sa vám tieto sladké inšpirácie? Vyskúšajte aj 5 lahodných fitness receptov z proteínového mug Cake Mixu. Ak sa vám článok páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *