Recept: Banánová zmrzlina len z 2 ingrediencií

Recept: Banánová zmrzlina len z 2 ingrediencií

Sleduje vás bodkovaný banán z rohu kuchynskej linky? Nás tiež. Snažili sme sa ho ignorovať, no nejde to. Vyzerá to tak, že banány nestíhame jesť dostatočne rýchlo, a preto si z nich pripravujeme proteínové tyčinky, cookies, muffiny, samozrejme, smoothies a podobné lakocinky. My sme sa dnes rozhodli pre prípavu banánovej zmrzliny len z 2 ingrediencií.

Je pravda, že tento recept môže na prvý pohľad pôsobiť trochu zvláštne a možno mu veľmi neveríte. Veď ako môže vzniknúť krémová zmrzlina len z dvoch ingrediencií? Dokážeme vám, že sa to dá. A je dokonca delikátna!

Na banánovú zmrzlinu len z 2 ingrediencií potrebujeme: 

  • 4 veľké zrelé banány
  • 2 lyžice orieškového masla (arašidové, mandľové alebo kešu maslo)

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najskôr si olúpeme banány a nakrájame ich na krúžky. Následne ich poukladáme na plech alebo do misky a dáme na 1-2 hodiny do mrazničky. Potom banány mixujeme v silnom mixéri dovtedy, kým sa nám nevytvorí krémová a jemná hmota.

Pridáme arašidové alebo mandľové maslo a ešte raz rozmiešame do krémového pyré. Voilá! Hotovo! Túto lahodnú krémovú zmrzlinu môžeme podávať ihneď. Ak preferujete tvrdšiu a viac zmrazenú zmrzlinu, vložte ju ešte na pár minút do mrazničky. Podávame ozdobené bezkalorickým sirupom v obľúbenej príchuti.

Tip: Ak chcete, môžete pri miešaní a mixovaní použiť aj 1 – 2 polievkové lyžice mlieka, aby sa vám banán ľahšie rozmiešal. Uistite sa, že máte dostatočne silný kuchynský robot alebo mixér. 

Recept: Banánová zmrzlina len z 2 ingrediencií

Napíšte nám do komentárov, akú dobrotu z banánov máte najradšej a tiež, či vyskúšate túto jednoduchú banánovú zmrzlinu. Ak sa vám tento recept páči a chcete sa s ním podeliť, neváhajte a zdieľajte ho.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *