Chcete si v lete pochutnať na osviežujúcom dezerte? Tento koláč je pre vás tým pádom úplne ideálny. Základ tvorí vláčny korpus, ktorý perfektne ladí s ľahkým krémom. No a ovocie, ktorým dezert dozdobíte pomôže tomu, aby bola táto dobrota ešte viac osviežujúca. Skvele sa hodí napríklad k ľadovej káve. Najlepšie si ho ale vychutnáte, samozrejme, na ležadle pri bazéne.
Na cesto budeme potrebovať:
- 100 g hladkej múky
- 50 ml polotučného mlieka
- 40 g xylitolu
- 20 ml oleja
- 2 vajíčka
- 1 vrchovatá ČL kypriaceho prášku
Na krém budeme potrebovať:
- 250 g skyru
- 15 g lyofilizovaných jahôd
- vanilkové flavor drops podľa chuti
Na ozdobenie budeme potrebovať:
- čerstvé jahody
- čerstvé maliny
- mätu
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme xylitol a vyšľaháme do hustej bielej peny (bude to trvať asi 3 – 4 minúty intenzívneho šľahania). Do peny potom zašľaháme olej s mliekom a na záver opatrne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto si prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (naša mala priemer 20 cm). Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 minút. To, či je cesto hotové, zistíme pomocou špajle, ktorú zapichneme do korpusu. Keď ju vytiahneme suchú, je to v poriadku.
Medzitým, čo nám bude chladnúť korpus, si vyšľaháme krém zo skyru, flavor drops a rozdrvených lyofilizovaných jahôd.
Krém potom natrieme na vychladený korpus a koláč necháme v chladničke odležať aspoň 2 – 3 hodiny, ideálne ale cez noc. Pred podávaním ho ešte dozdobíme podľa chuti. Môžeme použiť napríklad čerstvé jahody, maliny alebo mätu.
Energetická hodnota | 91 kcal |
Bielkoviny | 6 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 3 g |
Tento osviežujúci koláč sa skvele hodí do horúcich letných dní, kedy perfektne osvieži. Pochutnať si na ňom ale môžete počas celého roka.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár