Fitness recept: Vláčny koláč s jahodovým krémom, ktorý má len 91 kcal

Fitness recept: Vláčny koláč s jahodovým krémom, ktorý má len 91 kcal

Chcete si v lete pochutnať na osviežujúcom dezerte? Tento koláč je pre vás tým pádom úplne ideálny. Základ tvorí vláčny korpus, ktorý perfektne ladí s ľahkým krémom. No a ovocie, ktorým dezert dozdobíte pomôže tomu, aby bola táto dobrota ešte viac osviežujúca. Skvele sa hodí napríklad k ľadovej káve. Najlepšie si ho ale vychutnáte, samozrejme, na ležadle pri bazéne.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

  • čerstvé jahody
  • čerstvé maliny
  • mätu
Vláčny koláč s jahodovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Vajíčka si rozbijeme do misky, pridáme xylitol a vyšľaháme do hustej bielej peny (bude to trvať asi 3 – 4 minúty intenzívneho šľahania). Do peny potom zašľaháme olej s mliekom a na záver opatrne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto si prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (naša mala priemer 20 cm). Dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 25 minút. To, či je cesto hotové, zistíme pomocou špajle, ktorú zapichneme do korpusu. Keď ju vytiahneme suchú, je to v poriadku.

Medzitým, čo nám bude chladnúť korpus, si vyšľaháme krém zo skyru, flavor drops a rozdrvených lyofilizovaných jahôd.

Vláčny koláč s jahodovým krémom - príprava krému

Krém potom natrieme na vychladený korpus a koláč necháme v chladničke odležať aspoň 2 – 3 hodiny, ideálne ale cez noc. Pred podávaním ho ešte dozdobíme podľa chuti. Môžeme použiť napríklad čerstvé jahody, maliny alebo mätu.

Vláčny koláč s jahodovým krémom
Nutričné hodnoty
1 porcia bez zdobenia (celkom 10 porcií)
Energetická hodnota91 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy10 g
Tuky3 g

Tento osviežujúci koláč sa skvele hodí do horúcich letných dní, kedy perfektne osvieži. Pochutnať si na ňom ale môžete počas celého roka.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *