Fitness recept: Vláčna pistáciová torta s jemným krémom

Fitness recept: Vláčna pistáciová torta s jemným krémom

Pokiaľ máte radi torty, v ktorých sa snúbi vláčny korpus, osviežujúci krém a chrumkavé oriešky, potom si túto dobrotu zamilujete. Nefalšovaná pistáciová chuť a vôňa sa prelína každou vrstvou. Navyše, príprava je naozaj jednoduchá a výsledok zaujme na prvý pohľad. Poteší ako na narodeniny, tak aj na spríjemnenie dňa, kedykoľvek dostanete chuť na sladké.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Vezmeme si vajíčka, dve misky a oddelíme žĺtky od bielkov. Najprv si vyšľaháme bielky do pevného snehu. K žĺtkom pridáme xylitol, vodu a vyšľaháme do svetlej peny. Bokom si zmiešame preosiatu múku s rozmixovanými pistáciami a kypriacim práškom, potom ju opatrne primiešame do žĺtkovej časti. Na záver pomaly primiešame vyšľahané bielky. Vezmeme si tortovú formu (naša mala priemer 20 cm) a vyložíme si ju papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozprestrieme pripravené cesto. Dáme do rúry a pečieme na 180 °C asi 25 minút. Pomocou špajle skúsime, či je cesto hotové. Potom ho vytiahneme.

Pripravený tortový korpus necháme vychladnúť a pustíme sa do chystania krému. Vyšľaháme si krémový syr, tvaroh, pistáciové maslo a flavor drops podľa chuti. Krém necháme v chladničke, kým sa nám nevychladí korpus.

A blížime sa do finále. Celý krém rovnomerne natrieme na povrch vychladeného korpusu a dáme ho cez noc do chladničky.

Vláčna pistáciová torta s jemným krémom - postup

Pred podávaním ho rovnomerne po obvode posypeme nadrvenými pistáciami.

Vláčna pistáciová torta s jemným krémom
Nutričné hodnoty1 KÚSOK (CELKOM 10 KUSOV)
Energetická hodnota180 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy9 g
Tuky12 g
Vláknina2 g

Táto oriešková torta je jednoducho nebíčko v ústach. A vzhľadom na to, aké skvelé má nutričné hodnoty, si na nej môžete pochutnávať pravidelne.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *