Tak táto bábovka je niečo pre tých, ktorí majú radi vláčne dezerty, v ktorých je cítiť ovocie. Vďaka banánom sa rozhodne nestane, že by bola suchá. Navyše oceníte, ako krásne prevonia celú kuchyňu. Dáte si ju ako snack alebo dezert k popoludňajšej káve?
Budeme potrebovať:
- 250 g (cca 2 – 3 kusy) zrelých banánov
- 150 g hladkej špaldovej múky celozrnnej + cca 15 g na vysypanie formy
- 120 g trstinového cukru
- 100 g celozrnnej múky
- 80 ml polotučného mlieka
- 60 ml repkového oleja
- 60 g horkej čokolády (môžeme použiť kôstky alebo nasekať na menšie kúsky tabuľkovú čokoládu)
- 40 g pekanových orechov
- 30 g vanilkového proteínu
- 10 g prášku do pečiva
- 2 vajcia
- kokosový olej v spreji na potretie formy (dá sa nahradiť aj maslom)
- 10 g práškového cukru na posypanie (nemusí byť)
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
V miske si zmiešame olej s cukrom, vajíčkami, ľahko natlačenými zrelými banánmi, mliekom a všetko spoločne rozmixujeme dohladka. Ďalej pridáme múku, proteín, kypriaci prášok a cesto jemne, ale dôkladne premiešame. Čokoládu aj orechy si nasekáme a do cesta primiešame.
Nachystáme si formu, vystriekame si ju kokosovým olejom v spreji alebo vymastíme iným tukom a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy preložíme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C približne na 50 minút. To, či je bábovka hotová vyskúšame zapichnutím špajle do cesta. Pokiaľ sa cesto na špajlu ešte lepí, pečieme, kým nebude hotová. Pred vyklopením z formy necháme bábovku úplne vychladnúť, aby sa nám nerozpadla. Pred podávaním ju môžeme posypať ešte práškovým cukrom.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 kúsok (celkom 15 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 205 kcal |
Bielkoviny | 6 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 9 g |
Pokiaľ máte radi sladké a vláčne dezerty, ktorých základ tvorí ovocie, potom je banánová bábovka super voľbou.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár