Fitness recept: Vianočné mandľové keksíky s čokoládou

Fitness recept: Vianočné mandľové keksíky s čokoládou

Keď sa povie slovo Vianoce, všetci myslíme na to isté, krásna svetelná výzdoba, darčeky, rodina pokope a hlavne hromada skvelého jedla. Aby sme ale úplne nezahodili celoročné snaženie za pár dní, chceme vám ukázať, že to ide aj inak. Pomocou kvalitných ingrediencií si môžete aj vy vykúzliť neodolateľne chutné mandľové keksíky, ktoré sú ideálnym vianočným pečivom pre vašich najbližších. Poďte si ich s nami pripraviť!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv zmiešame múku s nadrobno nakrájanými mandľami, kypriacim práškom a štipkou soli. Ďalej k zmesi prilejeme javorový sirup, mandľové maslo a vypracujeme pevné a mierne lepivé cesto. Ak sa nám cesto zdá príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky, a ak je naopak príliš pevné, pridáme trošku vody.

Následne si navlhčíme ruky a môžeme začať tvarovať keksíky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Keksíky pečieme dozlatista pri teplote 170℃ asi 10 minút. Upečené keksíky namáčame v roztopenej čokoláde a posypané plátkami mandlí. Nakoniec ich necháme stuhnúť a môžeme sa tešiť na to, ako si ich vychutnáme!

Fitness recept: Vianočné mandľové keksíky s čokoládou
Nutričné hodnoty
na 1 keksík (celkovov 10 keksíkov)
Kalórie138
Bielkoviny4 g
Sacharidy14 g
Tuky7 g

Veríme, že vám tieto mandľové keksíky spríjemnia sviatky a vy si ich vychutnáte v tej najlepšej spoločnosti! Ak sa vám recept páčil, neváhajte a zdieľajte ho so svojím okolím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *