Fitness recept: Vegánska fajita plná chutí a bielkovín

Fitness recept: Vegánska fajita plná chutí a bielkovín

Vegánska fajita je ideálna pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na bezmäsitom jedle. Z jednoduchej prípravy vznikne skutočne lahodný pokrm plný netradičných chutí a vôní. My sme sa rozhodli podávať ju s quinoou namiesto tortilly a so seitanom namiesto mäsa. A rozhodne sme nešliapli vedľa. Vykúzlili sme takto pokrm bohatý na bielkoviny a komplexné sacharidy, ktorý môžete jesť teplý alebo si ho v krabičke vziať so sebou do práce. Skvele totiž chutí aj za studena. Ďalšou výhodou je, že má nízky obsah tuku. Jednoducho ho tak do svojho jedálnička napasujete aj v prípade, že sa snažíte schudnúť. Garantujeme vám, že si na tejto vegánskej fajite naozaj pochutíte.

Budeme potrebovať:

  • 40 g quinoy
  • 100 g seitanu
  • 80 ml vody
  • 50 g sušených paradajok bez oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks čerstvej červenej papriky
  • 1 ČL (cca 5 ml) javorového sirupu
  • niekoľko kvapiek limetky alebo citrónu
  • ľadový šalát
  • olej v spreji

Na dochutenie seitanu budeme potrebovať: 

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv si pripravíme quinou, 40 g zmiešame s dvojnásobným množstvom vody (80 ml) a varíme podľa návodu. Hneď ako sme hotoví, pridáme do nej javorový sirup a niekoľko kvapiek limetky či citrónu. Všetko spolu premiešame a zatiaľ necháme bokom odstáť.

Na rozohriatu panvicu nanesieme olej v spreji. Pridáme cesnak, sušené paradajky a korenie na dochutenie seitanu (chilli vločky, oregano, čierne korenie, soľ a červenú papriku). Zmes zohrejeme a pridáme nakrájaný seitan. Zarestujeme, pridáme nakrájanú čerstvú papriku (my sme z nej vytvorili tenké prúžky) a opäť necháme všetko spolu zohriať.

zmes na fajitu

A pomaly sa blížime do finále. Pripravíme si misku, do ktorej dáme na dno uvarenú quinou. Prichystáme si kúsok ľadového šalátu, pokrájame ho a položíme ku kraju misky na quinou. Zvyšok quinoy pokryjeme zmesou, ktorá sa nám zohrieva na panvici. Môžeme dozdobiť cherry paradajkami a plátkom citrónu či limetky.

Vegánska fajita plná chutí a bielkovín
Nutričné hodnotycelkove 1 porcia
Kalórie410 
Bielkoviny31,5 g
Sacharidy55,5 g
Tuky5,5 g
Vláknina6 g

Vegánska fajita je doslova nabitá bielkovinami a komplexnými sacharidmi. Je preto ideálna ako vyvážený obed alebo večera.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *