Fitness recept: Tvarohové šatôčky

Fitness recept: Tvarohové šatôčky

Tiež nemôžete odolať, keď idete okolo pekárne, kde voňajú čerstvé sladké dobroty? Dnes vám dáme jednoduchý návod, ako to urobiť, aby to takto krásne rozvoniavalo aj vo vašej kuchyni. Vďaka týmto lahodným šatôčkam z vláčneho cesta s tvarohovou náplňou si môžete perfektne zamaškrtiť aj doma a za zlomok ceny. Skvele sa hodia ako snack alebo dezert ku káve.

Budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • práškový cukor na podávanie
Tvarohové šatôčky – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou cesta. Najprv zmiešame biely jogurt s vajíčkom a olejom. Potom pridáme múku, trstinový cukor a vypracujeme mierne lepivé cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme ho uležať do chladničky na 30 minút.

Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame tvaroh s gréckym jogurtom, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou a proteínom. Podľa potreby dosladíme pomocou flavor drops a odložíme si ju do chladničky.

Keď je cesto odležané, vytiahneme ho z chladničky a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme tak, aby bolo tenké (cca 0,2 – 0,3 cm) a malo obdĺžnikový tvar. Následne ho rozkrájame na 16 približne rovnako veľkých štvorcov. Do stredu každého z nich dáme lyžičku tvarohovej náplne, potom vezmeme rožky štvorca a spojíme ich v strede.

Takto nachystané šatôčky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 20 minút. Pred podávaním ich ešte jemne posypeme práškovým cukrom a potom si už na nich môžeme pochutiť.

Tvarohové šatôčky

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty
1 kúsok (spolu 16 kusov)
Energetická hodnota107 kcal
Bielkoviny7 g
Sacharidy12 g
Tuky3 g
Vláknina2 g

Ak máte radi čerstvé sladké pečivo, tieto tvarohové šatôčky si vás získajú hneď po prvom ochutnaní. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *