Fitness recept: Tiramisu s jemným krémom a bobuľovitým ovocím

Fitness recept: Tiramisu s jemným krémom a bobuľovitým ovocím

Spojenie kávy so sladkým dezertom je dokonalým snom každého pôžitkára! A my sme sa vám ho rozhodli splniť! Pripravili sme fit recept na kávové tiramisu s jemným tvarohom a sviežim ovocím. Táto úžasná dobrota je sladená iba xylitolom, ktorý má typicky o 40 % menej kalórií ako cukor. Navyše vás poteší nielen skvelou chuťou, ale aj slušnou dávkou bielkovín. Poďme sa pustiť do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml silnej kávy
  • 250 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, ríbezle…)
  • 200 g dlhých piškót
  • 100 g xylitolu
  • 50 ml vody
  • 2 vajíčka
  • kakao na posypanie
Ingrediencie na ovocné tiramisu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Uvaríme si silnú kávu, ktorú necháme úplne vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a žĺtka do bledej peny. Následne vajíčka pasterizujeme. Xylitol zmiešame s vodou a zohrejeme na sporáku, až kým sa na okraji nebudú tvoriť malé bublinky. Polovicu tohto horúceho sirupu zašľaháme mixérom k bielkam, zvyšnú polovicu k žĺtkam. Do žĺtkovej zmesi ďalej vmiešame aj tvaroh a mal by nám vzniknúť hladký krém. Do krému na záver vareškou jemne vmiešame aj vyšľahané bielka. Ďalej sa pustíme do samotného tvorenia tiramisu. Piškóty dostatočne namočíme v káve a ukladáme ich natesno vedľa seba do menšej formy. Na piškóty navrstvíme časť krému a zasypeme ich časťou ovocia. Vrstvenie opakujeme až kým neminieme všetky ingrediencie. Vrch tiramisu posypeme kakaom. Potom ho necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Následne podávame a užívame si jeho skvelú chuť!

Fitness recept: Tiramisu s jemným krémom a bobuľovitým ovocím
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 6 porcií)
Kalórie292
Bielkoviny16 g
Sacharidy48 g
Tuky4 g

Veríme, že si tento kávový dezert s ovocím zamilujete a jeho prípravou potešíte nielen seba, ale aj svojich najbližších. Táto fit pochúťka si zaslúži pozornosť a preto sa s ňou nezabudnite podeliť so svojím okolím.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *