Fitness recept: Tekvicová bábovka s pekanovými orechmi

Fitness recept: Tekvicová bábovka s pekanovými orechmi

Máte radi pečené vláčne dezerty, ktoré prevoňajú celú kuchyňu? Potom ste tu dnes správne. Máme pre vás totiž recept na dokonalú víkendovú bábovku, pri ktorej rozhodne nemusíte mať strach, že by bola suchá. Jej hlavnou surovinou je totiž tekvica, ktorá sa postará o krásne vláčnu štruktúru. A rovnako tak poteší aj slušná nálož proteínu, ktorý má skvelú chuť a doplní bielkoviny. Tak sa poďme rovno pustiť do prípravy.

Budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Ak už máme pripravenú pečenú tekvicu, máme o prácu menej, ak nie, pustíme sa do toho. Nachystáme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Tekvicu hokaido umyjeme a rozrežeme na dve polovice. Šupku nelúpeme ani neokrajujeme, nie je to potrebné. Z oboch polovíc vydlabeme semienka, potom dáme tekvicu na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 – 45 minút (podľa veľkosti tekvice). Pokiaľ chceme skrátiť dobu pečenia, môžeme ju nakrájať na menšie kúsky. Správne upečenú tekvicu spoznáme tak, že je úplne mäkká, keď do nej pichneme vidličkou. Hneď ako je hotová, necháme ju vychladnúť a môžeme sa pustiť do ďalšieho kroku.

Do veľkej misky si dáme pečenú tekvicu, ktorú roztlačíme. Môžeme si pomôcť aj tyčovým mixérom. Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie – hrachový proteín, datľový sirup, špaldovú múku, vodu, škoricu, jedlú sódu, jablkový ocot, mleté ​​ľanové semienka a pekanové orechy. Tie si môžeme predtým nakrájať na menšie kúsky, aby sme ich mali lepšie rozprestreté v celej bábovke. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, aby nám vznikla jednoliata hmota. Ďalej si nachystáme bábovkovú formu na pečenie. Pokiaľ vieme, že má v našej forme cesto tendenciu sa prichytávať, vystriekame si ju olejom v spreji. Cesto preložíme do bábovkovej formy, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 40 minút. To, či je už upečená zistíme tak, že do nej zapichneme v niekoľkých miestach špajľu. Cesto by sa na ňu nemalo prichytávať. Potom bábovku vyklopíme na tanier a necháme vychladnúť. Nakoniec ju môžeme ozdobiť ďalšími pekanovými orechmi, orechovými maslami alebo ZERO toppingmi.

Tekvicová bábovka s pekanovými orechmi
Nutričné hodnoty

1 porcia bez zdobenia (celkom 10 porcií)

Energetická hodnota260 kcal
Bielkoviny16 g
Sacharidy35,5 g
Tuky5 g
Vláknina4,5 g

Tak čo, chutí vám táto vláčna jesenná bábovka, alebo máte tekvicu stále radšej vo forme polievky?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *