Fitness recept: Šťavnaté pečené kura so zemiakmi a zeleninou

Fitness recept: Šťavnaté pečené kura so zemiakmi a zeleninou

V jednoduchosti je krása a tento recept je toho jasným dôkazom. Aby ste vytvorili lahodné jedlo, nemusíte stáť hodiny pri sporáku a zašpiniť hromady riadu. Stačí dať všetko do jedného pekáča a nechať rúru urobiť všetku prácu. Hneď ako je hotovo, musíte sa už len rozhodnúť, či si kura rozdelíte na viac obedov do krabičky alebo si na ňom pochutnáte pri jednom stole s celou rodinou.

Budeme potrebovať:

Šťavnaté pečené kura so zemiakmi a zeleninou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Zemiaky aj cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky. Mrkvu s petržlenom tiež očistíme a rozkrájame na menšie kúsky. Zeleninu aj zemiaky si premiešame s 2 PL olivového oleja, 1 ČL sladkej papriky, trochou mletého korenia, 1 ČL soli a 4 stonkami tymiánu. Potom všetko preložíme do pekáča. Zvyšným olivovým olejom potrieme kura zo všetkých strán, posypeme ho čiernym korením, soľou a 0,5 ČL sladkej papriky. Dovnútra kurčaťa dáme zvyšné stonky tymiánu a kurčaťu zaviažeme nohy kuchynským povrazom, aby sa rovnomerne prepieklo. Položíme ho na zemiaky so zeleninou a podlejeme vodou.

Šťavnaté pečené kura so zemiakmi a zeleninou - príprava

Celý pekáč zakryjeme alobalom a pečieme hodinu na 200 °C. Počas pečenia aspoň 2-krát skontrolujeme, či sa voda nevyparila, a prípadne ju dolejeme, aby sa kura nezačalo pripaľovať. Ideálne bude počas pečenia kurča pri kontrole vždy poliať výpekom. Následne alobal odložíme, zapneme na rúre funkciu grilovania, aby kura získalo zlatistú farbu, a pečieme ešte ďalších 20 minút. Potom všetko vytiahneme a môžeme servírovať. Na tanieri nezabudneme poliať mäso výpekom, ktorý jedlu dodá tú správnu chuť.

Šťavnaté pečené kura so zemiakmi a zeleninou
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 6 porcií)

Energetická hodnota648 kcal
Bielkoviny45 g
Sacharidy42 g
Tuky32 g
Vláknina6 g

Tento recept si zamiluje každý, kto má rád jednoduchosť ako v chutiach, tak aj pri príprave. Hotový pokrm môžete nakrabičkovať na ďalšie dni alebo si ho vychutnať so svojimi blízkymi.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *