Fitness recept: Špagety s tempehom a paradajkovou omáčkou

Fitness recept: Špagety s tempehom a paradajkovou omáčkou

Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed alebo večeru, ktorú si so sebou môžete vziať pokojne v krabičke do práce alebo kamkoľvek inam? Potom bude tento recept presne pre vás. Kým sa vám uvaria špagety, máte hotovú omáčku s tempehom. Nakoniec už len všetko zmiešate a je to, žiadna veľká veda. A pozor, na tejto dobrote si môžu pochutnať aj vegáni.

Budeme potrebovať:

Špagety s tempehom a paradajkovou omáčkou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si dáme variť špagety podľa návodu. Medzičasom si budeme pripravovať omáčku. Mrkvu a cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na menšie kúsky si potom nakrájame aj tempeh. Rozpálime si olivový olej a na ňom všetky tri suroviny 5 minút restujeme. Potom pridáme najemno nasekaný cesnak, chilli a oregano. Prilejeme krájané paradajky, passatu a omáčku za občasného miešania varíme približne 5 minút.

Špagety s tempehom a paradajkovou omáčkou - príprava omáčky

Na záver ju dochutíme soľou, mletým čiernym korením, trstinovým cukrom, vínnym octom a najemno nasekanou bazalkou. Do pripravenej omáčky vmiešame špagety uvarené al dente. Takto pripravené jedlo podávame posypané bazalkou a lahôdkovým droždím.

Špagety s tempehom a paradajkovou omáčkou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 3 porcie)
Energetická hodnota532 kcal
Bielkoviny27 g
Sacharidy79 g
Tuky10 g
Vláknina9 g

Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na rýchle a dobré recepty, toto bude tá správna voľba. A pozor, pochutnať si na tejto dobrote môžu aj vegáni.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *