Hľadáte inšpiráciu na rýchly obed alebo večeru, ktorú si so sebou môžete vziať pokojne v krabičke do práce alebo kamkoľvek inam? Potom bude tento recept presne pre vás. Kým sa vám uvaria špagety, máte hotovú omáčku s tempehom. Nakoniec už len všetko zmiešate a je to, žiadna veľká veda. A pozor, na tejto dobrote si môžu pochutnať aj vegáni.
Budeme potrebovať:
- 400 g krájaných paradajok
- 300 ml paradajkovej passaty
- 250 g špagiet
- 175 g tempehu
- 100 g mrkvy
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 – 2 PL vinného octu
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL trstinového cukru
- 1 ČL sušeného oregana
- čerstvú bazalku
- štipku chilli
- soľ podľa chuti
- mleté korenie podľa chuti
- 5 g lahôdkového droždia na ozdobenie
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme tým, že si dáme variť špagety podľa návodu. Medzičasom si budeme pripravovať omáčku. Mrkvu a cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Na menšie kúsky si potom nakrájame aj tempeh. Rozpálime si olivový olej a na ňom všetky tri suroviny 5 minút restujeme. Potom pridáme najemno nasekaný cesnak, chilli a oregano. Prilejeme krájané paradajky, passatu a omáčku za občasného miešania varíme približne 5 minút.
Na záver ju dochutíme soľou, mletým čiernym korením, trstinovým cukrom, vínnym octom a najemno nasekanou bazalkou. Do pripravenej omáčky vmiešame špagety uvarené al dente. Takto pripravené jedlo podávame posypané bazalkou a lahôdkovým droždím.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 3 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 532 kcal |
Bielkoviny | 27 g |
Sacharidy | 79 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 9 g |
Pokiaľ hľadáte inšpiráciu na rýchle a dobré recepty, toto bude tá správna voľba. A pozor, pochutnať si na tejto dobrote môžu aj vegáni.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár