Obľubujete klasické dezerty v modernom kabáte? V tom prípade sa vám týmito rakvičkami trafíme do chuti. Šľahačkový krém sme sa rozhodli vymeniť za tvarohový, do ktorého sme pridali ešte extra porciu bielkovín navyše. To z rakvičiek robí proteínový snack, na ktorom si môžete pochutiť pokojne aj po tréningu.
Na cesto budeme potrebovať:
- 70 g xylitolu (dá sa nahradiť erytritolom, potom bude mať cesto nižšiu energetickú hodnotu)
- 4 žĺtky
- vanilkové flavor drops podľa chuti
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- olej v spreji na vymazanie formy
Na zdobenie budeme potrebovať:
- 130 g mäkkého nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g lyofilizovaného dračieho ovocia
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme tým, že si dáme nahriať rúru na 150 °C, a pokračujeme prípravou cesta. Všetky suroviny, teda xylitol, žĺtky, flavor drops a citrónovú šťavu dáme do misky. Dôkladne šľaháme, kým hmota nezbledne a výrazne nezväčší svoj objem. Šľahanie cesta trvá približne 7 minút.
Potom vezmeme formu na rakvičky, vystriekame ju olejom v spreji a naplníme do ⅔. Dáme do rúry vyhriatej na 150 °C a takto pečieme približne 15 minút. Potom teplotu znížime na 100 °C a pečieme ďalších 20 minút. Nakoniec rúru vypneme, ale neotvárame. Necháme tam rakvičky dosušiť do úplného vychladnutia. Potom ich môžeme pomaly vybrať z formy. Zrejme to nepôjde úplne samo, a tak si môžeme pomôcť nožom, ktorým rakvičku zo strany vždy podoberieme.
V miske si medzitým pripravíme krém. Tvaroh si vyšľaháme s proteínom, a ozdobíme ním jednotlivé rakvičky. Zvrchu ich posypeme lyofilizovaným dračím ovocím a máme hotovo.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 kúsok (spolu 8 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 75 kcal |
Bielkoviny | 7 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 3 g |
Chcete si vychutnať túto bielkovinami nabitú dobrotu? V tom prípade je najvyšší čas pustiť sa do pečenia!
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár