Fitness recept: Rakvičky s tvarohovým krémom

Fitness recept: Rakvičky s tvarohovým krémom

Obľubujete klasické dezerty v modernom kabáte? V tom prípade sa vám týmito rakvičkami trafíme do chuti. Šľahačkový krém sme sa rozhodli vymeniť za tvarohový, do ktorého sme pridali ešte extra porciu bielkovín navyše. To z rakvičiek robí proteínový snack, na ktorom si môžete pochutiť pokojne aj po tréningu.

Na cesto budeme potrebovať:

Na zdobenie budeme potrebovať:

Rakvičky s tvarohovým krémom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme tým, že si dáme nahriať rúru na 150 °C, a pokračujeme prípravou cesta. Všetky suroviny, teda xylitol, žĺtky, flavor drops a citrónovú šťavu dáme do misky. Dôkladne šľaháme, kým hmota nezbledne a výrazne nezväčší svoj objem. Šľahanie cesta trvá približne 7 minút.

Rakvičky s tvarohovým krémom – vyšľahané cesto

Potom vezmeme formu na rakvičky, vystriekame ju olejom v spreji a naplníme do ⅔. Dáme do rúry vyhriatej na 150 °C a takto pečieme približne 15 minút. Potom teplotu znížime na 100 °C a pečieme ďalších 20 minút. Nakoniec rúru vypneme, ale neotvárame. Necháme tam rakvičky dosušiť do úplného vychladnutia. Potom ich môžeme pomaly vybrať z formy. Zrejme to nepôjde úplne samo, a tak si môžeme pomôcť nožom, ktorým rakvičku zo strany vždy podoberieme.

V miske si medzitým pripravíme krém. Tvaroh si vyšľaháme s proteínom, a ozdobíme ním jednotlivé rakvičky. Zvrchu ich posypeme lyofilizovaným dračím ovocím a máme hotovo.

Rakvičky s tvarohovým krémom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 kúsok (spolu 8 kusov)
Energetická hodnota75 kcal
Bielkoviny7 g
Sacharidy5 g
Tuky3 g

Chcete si vychutnať túto bielkovinami nabitú dobrotu? V tom prípade je najvyšší čas pustiť sa do pečenia!

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *