Fitness recept: Pudingová Šarlota s príchuťou vanilky a lesného ovocia

Fitness recept: Pudingová Šarlota s príchuťou vanilky a lesného ovocia

Pudingová Šarlota je recept, ktorý vás zaujme hneď z niekoľkých dôvodov. Ak sa snažíte schudnúť, potom vás určite poteší, že tento dezert nie je príliš kalorický. Navyše je aj zdrojom bielkovín, ktoré pomôžu zasýtiť. Ešte viac si vás však získa svojou lahodnou chuťou. Spojenie sladkého krému s nadýchanou roládou, ktorá je natretá jemne kyslastým džemom, vykúzli vo vašich ústach doslova chuťový ohňostroj. Čerešničkou na torte je už len vzhľad tohto dezertu. Na prvý pohľad totiž vyzerá ako z luxusnej cukrárne, a pritom je jeho príprava pomerne jednoduchá. Poďme sa teda do toho hneď pustiť.

Na roládu potrebujeme:

Na pudingový krém potrebujeme: 

  • 500 ml polotučného mlieka 
  • 250 g jemného odtučneného tvarohu 
  • 80 g xylitol
  • 2 balenia práškového vanilkového pudingu (cca 80 g) 
  • hrsť lyofilizovaných malín
ingrediencie na pudingovú Šarlotu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme cesto na roládu. Vezmeme 4 vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misky s bielkami pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske potom šľaháme žĺtky s mletým trstinovým cukrom a lyžicou vlažnej vody. Šľaháme, dokiaľ nám nevznikne hustá svetlá pena. Do žĺtkovej zmesi najprv vmiešame preosiatu hladkú špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom. Potom opatrne primiešame aj sneh z bielkov. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme dozlatista, približne 10 – 15 minút. Upečené cesto vytiahneme z rúry, oddelíme od papiera na pečenie, vyberieme a ešte horúce položíme na čistú vlhkú utierku. Potrieme ho džemom a pomocou utierky zvinieme do pevnej rolády.

Ďalej si pripravíme krém. Vezmeme si mlieko, pudingový prášok aj xylitol a dôkladne spolu rozmiešame (môžeme si pomôcť šejkrom alebo mixérom). Potom zmes prelejeme do hrnca a varíme, pokým nevznikne hustý krém. Do horúceho pudingu následne vmiešame tvaroh po lyžiciach. Vznikne nám hladký krém, ktorý necháme vychladiť ešte na niekoľko minút.

A pomaly sa blížime do finále. Zoberieme si hlbšiu misku a vystelieme ju potravinárskou fóliou. Keď si ju pripravíme, vezmeme si hotovú roládu, ktorú rozkrájame na približne 1 cm plátky. Tie poukladáme do misky, vyplníme celé jej vnútro. Na rolády v miske potom nalejeme približne polovicu čiastočne vychladeného krému. Ten zasypeme hŕstkou podrvených lyofilizovaných malín a zalejeme zvyšným krémom.

Pudingová Šarlota s príchuťou vanilky a lesného ovocia - postup

Vrch krému zarovnáme kuchynskou stierkou, nožom prípadne odrežeme prečnievajúce kúsky rolády. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme ju v chladničke vychladiť a stuhnúť, ideálne na noc. Zo stuhnutej Šarloty dáme preč fóliu, preklopíme ju na veľký tanier, odstránime z nej zvyšné časti fólie. Nakrájame ju, na tanieri ešte ozdobíme čerstvými alebo lyofilizovanými malinami a konečne si môžeme pochutiť na tomto lahodnom dezerte.

Pudingová Šarlota s príchuťou vanilky a lesného ovocia – hotový dezert
Nutričné hodnoty1 kúsok (celkovo 10 kúskov)
Kalórie190 
Bielkoviny9 g
Sacharidy29,5 g
Tuky4 g

Chcete seba alebo svojich priateľov potešiť chutným dezertom, ktorý je skvelou desiatou aj počas chudnutia, a navyše vyzerá ako z luxusnej cukrárne? Potom by ste mali rozhodne vyskúšať pudingovú Šarlotu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *