Fitness recept: Pikantná sladkokyslá kuracia polievka

Fitness recept: Pikantná sladkokyslá kuracia polievka

Počas zimných mesiacov vyhľadávame jedlá, ktoré nás zahrejú. A táto polievka je stávkou na istotu. Je jemne pikantná, ale chuťovo bude vyhovovať aj tým, ktorí majú radi sladšie alebo ľahko kyslé jedlá. Príprava nie je vôbec ťažká, a pokiaľ už máte hotový vývar, budete ju mať na stole pomerne rýchlo. Ak máte radi ázijské jedlá, túto polievku si zamilujete tiež.

Budeme potrebovať:

Pikantná sladkokyslá kuracia polievka - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou húb. Necháme si ich 10 minút namočiť vo vode a potom nakrájame nadrobno. Z kuracieho mäsa zlejeme vodu a dochutíme ho sezamovým olejom, sójovou omáčkou, ZERO omáčkou sweet chilli, soľou a korením. Červenú papriku a očistenú mrkvu si nakrájame nadrobno. Hrniec vystriekame olejom v spreji, pridáme zeleninu, huby a orestujeme. Potom pridáme aj mäso a všetko spoločne premiešame. Celú zmes podlejeme vývarom a varíme, kým tekutina nebude vrieť. Nakoniec pridáme ryžový ocot a kokosový cukor. Keď nám chuť vyhovuje, rozbijeme do vriacej polievky ešte vajcia a zamiešame.

Bokom si v hrnčeku rozmiešame v troške vody solamyl a prilejeme ho k polievke. Varíme ďalších 15 minút, aby polievka zhustla. Pokiaľ chceme, môžeme ju ľahko premixovať ponorným mixérom, ale nie je to nutné. Na záver už len podľa potreby dosolíme a môžeme servírovať. Na tanieri každú porciu ešte ozdobíme jarnou cibuľkou.

Pikantná sladkokyslá kuracia polievka

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 3 porcie)
Energetická hodnota315 kcal
Bielkoviny35 g
Sacharidy27 g
Tuky7 g
Vláknina2 g

Pokiaľ máte radi ázijskú kuchyňu a hľadáte jedlá, ktoré vás v chladnom počasí perfektne zahrejú, potom je táto polievka super voľbou.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *