Dnes tu máme super jednoduchý recept pre každého, kto by rád zaradil do svojho jedálnička viac rýb. Príprava lososa s medovo-horčicovou marinádou je maximálne jednoduchá. Do pol hodinky tak môžete mať na stole skvelý obed či večeru. A je len na vás, s čím ho budete podávať. My sme stavili na šalát, ale skvele si rozumie aj s ryžou, zemiakmi či chrumkavým pečivom.
Budeme potrebovať:
- 300 g lososa (2×150 g filiet)
- 20 g dijonskej horčice
- 20 g medu
- 2 strúčiky cesnaku
- najemno nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- olivový olej v spreji
Príloha:
- šalát
- ZERO omáčku medovo-horčicová podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Filety z lososa umyjeme, osušíme a dáme nahriať rúru na 180 °C. V miske zmiešame horčicu, med, nadrobno nasekaný cesnak a citrónovú kôru podľa chuti. Lososa osolíme, okoreníme a postriekame olejom v spreji. Potom ho zalejeme marinádou a filety v nej zo všetkých strán obalíme.
Následne ich dáme do pekáča aj so zvyšnou marinádou a dáme piecť do rúry na 20 minút. Len čo máme hotovo, preložíme lososa na tanier a servírujeme s umytým šalátom a medovo horčicovou zero omáčkou.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia bez prílohy (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 364 kcal |
Bielkoviny | 34 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 20 g |
S čím budete servírovať lososa vy? Vyskúšate šalát ako my alebo stavíte napríklad na chrumkavú bagetku?
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár