Fitness recept: Pečený losos s medovo-horčicovou marinádou

Fitness recept: Pečený losos s medovo-horčicovou marinádou

Dnes tu máme super jednoduchý recept pre každého, kto by rád zaradil do svojho jedálnička viac rýb. Príprava lososa s medovo-horčicovou marinádou je maximálne jednoduchá. Do pol hodinky tak môžete mať na stole skvelý obed či večeru. A je len na vás, s čím ho budete podávať. My sme stavili na šalát, ale skvele si rozumie aj s ryžou, zemiakmi či chrumkavým pečivom.

Budeme potrebovať: 

Príloha:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Filety z lososa umyjeme, osušíme a dáme nahriať rúru na 180 °C. V miske zmiešame horčicu, med, nadrobno nasekaný cesnak a citrónovú kôru podľa chuti. Lososa osolíme, okoreníme a postriekame olejom v spreji. Potom ho zalejeme marinádou a filety v nej zo všetkých strán obalíme.

Pečený losos s medovo-horčicovou marinádou – marinovaný losos

Následne ich dáme do pekáča aj so zvyšnou marinádou a dáme piecť do rúry na 20 minút. Len čo máme hotovo, preložíme lososa na tanier a servírujeme s umytým šalátom a medovo horčicovou zero omáčkou.

Pečený losos s medovo-horčicovou marinádou

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 porcia bez prílohy (spolu 2 porcie)
Energetická hodnota364 kcal
Bielkoviny34 g
Sacharidy12 g
Tuky20 g

S čím budete servírovať lososa vy? Vyskúšate šalát ako my alebo stavíte napríklad na chrumkavú bagetku? 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *