Fitness recept: Nadýchaný mrkvový koláč s orechami a vanilkovým krémom

Fitness recept: Nadýchaný mrkvový koláč s orechami a vanilkovým krémom

Aj vy ste ako malí často počúvali, že musíte jesť veľa mrkvy, aby ste mali dobrý zrak? Ako deťom nám však surová mrkva nebola vždy po chuti, ale nasledujúci recept zmenil úplne všetko! Náš vynikajúci mrkvový koláč s orechami a vanilkovým krémom musíte vyskúšať. Táto netradičná surovina dodala sladkému dezertu úžasný šmrnc a vy sa zaručene budete olizovať až za ušami. Poďte sa vrhnúť do prípravy!

Na prípravu cesta potrebujeme:

Na prípravu krému potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vo veľkej miske si vyšľaháme vajíčka a následne k nim pridáme jogurt, olej, med, mlieko a vanilkový extrakt. Spolu ich dobre vymixujeme, aby nám vznikla jednotná zmes. V ďalšej miske si zmiešame múku, škoricu, kypriaci prášok s jedlou sódou a soľ. Následne nasekáme vlašské orechy a zľahka ich opražíme na panvici. Potom si nastrúhame mrkvu a zbavíme ju prebytočnej vody. Zmes múky a ďalších suchých ingrediencií vysypeme do jogurtovej zmesi a kvalitne ju premiešame, aby sa nám všetky suroviny dobre spojili. Následne pridáme mrkvu a vychladnuté oriešky. Pripravíme si stredne veľký plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú zmes. Pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Zmiešame jogurt, sirup a krém dochutíme pár kvapkami Flavor Drops. Keď je koláč vychladený, rozrežeme ho napoly. Prvú vrstvu natrieme krémom, prikryjeme ju druhou vrstvou a tú zvrchu taktiež potrieme zvyšným krémom. Koláč ozdobíme nasekanými orieškami, podávame a vychutnávame!

Fitness recept: Nadýchaný mrkvový koláč s orechami a vanilkovým krémom
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 15 porcií)
Kalórie304
Bielkoviny9 g
Sacharidy30 g
Sacharidy16 g
Vláknina4 g

Veríme, že si tento skvelý recept na nadýchaný mrkvový koláč s orechami a vanilkovým krémom nenecháte ujsť a skvelo si na ňom pochutnáte! Výnimočné recepty si zaslúžia pozornosť, a tento medzi ne určite patrí! Podporte ho zdieľaním a potešte ním svojich známych.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *