Fitness recept: Kysnuté šišky s tvarohovým krémom

Fitness recept: Kysnuté šišky s tvarohovým krémom

Nie je potrebné mať z kysnutého cesta strach. Aj keď príprava môže vyzerať zložito, toto zvládne naozaj každý. Hneď ako má ideálnu konzistenciu, vykroja sa z neho placky, ktoré už stačí len upiecť. A potom už je na každom, čím ich dozdobí. My sme stavili na kombináciu tvarohového krému a jahodového Jammy Spreadu.

Na cesto budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme s prípravou cesta. Zmiešame si 150 g hladkej špaldovej múky s celozrnnou špaldovou múkou, 30 g trstinového cukru a štipku soli. Mlieko si ohrejeme, ale nesmie byť až príliš horúce. Pridáme k nemu zvyšných 5 g cukru, sušené droždie a necháme 5 minút na to, aby kvások vzišiel. Následne ho pridáme k múčnej zmesi, pridáme roztopené ghee a vyhnetieme hladké cesto. Ideálna konzistencia je taká, že sa na ceste robia bubliny. Ak by nás pri miesení boleli ruky, môžeme si pomôcť robotom s hákom na miesenie. Takto pripravené cesto necháme v miske, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne hodinu.

Kysnuté šišky s tvarohovým krémom - kysnutie

Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske, malo by mať hrúbku približne 2 cm, a okrúhlym vykrajovačom alebo pohárom z neho vykrajujeme kolieska.

Kysnuté šišky s tvarohovým krémom - vykrajovanie

Plech si vyložíme papierom na pečenie a kolieska naň poukladáme s dostatočnými rozostupmi vedľa seba. Keď sú na plechu, necháme ich ešte ďalších 30 minút kysnúť, potom ich potrieme olejom a pečieme približne 15 minút dozlatista na 180 °C. Potom necháme vychladnúť.

A blížime sa k záveru. Vyšľaháme tvaroh s proteínom a hotové šišky dozdobíme týmto krémom a jahodovým Jammy Spreadom. Na záver posypeme práškovým cukrom.

Kysnuté šišky s tvarohovým krémom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 šiška (celkom 9 kusov)
Energetická hodnota172 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy21 g
Tuky6 g
Vláknina1 g

A potom už nám nič nezabráni v tom, aby sme sa do nich s chuťou zahryzli. Tak kto by si tieto nadýchané šišky dal tiež?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *