Fitness recept: Krémová šošovicová polievka s tekvicovými semienkami

Fitness recept: Krémová šošovicová polievka s tekvicovými semienkami

V chladný jesenný deň nie je nič lepšie, ako sa zahriať teplou krémovou polievkou. My ich zbožňujeme pre jednoduchú prípravu a dokonalú chuť, ktorú nič nenahradí. Navyše, keď je polievka aj plná živín a dokonale zasýti, tak jednoducho nie je o čom. Pripravili sme si pre vás jeden lahodný recept, a tým je krémová polievka z červenej šošovice s tekvicovými semienkami. Tá v sebe spája všetky benefity, ktoré ponúkajú čerstvá zelenina a nutrične nabité strukoviny. Poďme sa pustiť do jej prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na hustú šošovicovú polievku

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V hrnci si na ghee orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a korenie. Následne pridáme nakrájanú mrkvu a ešte chvíľu spolu orestujeme. Medzitým si šošovicu premyjeme, pridáme ju do hrnca spolu so zeleninovým bujónom a všetko zalejeme 500 – 700 ml horúcej vody. Polievku varíme asi 30 minút, kým nám šošovica a mrkva nezmäknú. Keď je hotová, dôkladne ju vymixujeme ponorným mixérom. Tesne pred podávaním si orestujeme na panvici tekvicové semienka a polievku následne podávame so semienkami, prípadne dozdobenú smotanou a chilli korením. Dobrú chuť!

Fitness recept: Krémová šošovicová polievka s tekvicovými semienkami
Nutričné hodnoty
1 porcia bez smotany (celkovo 4 porcie)
Kalórie368
Bielkoviny21 g
Sacharidy54 g
Tuky6 g
Vláknina7 g

Veríme, že táto krémová šošovicová polievka spríjemní váš deň. Ak vám recept padol do oka, podeľte sa oň aj so svojím okolím.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *