Fitness recept: Karfiolové a brokolicové placky

Fitness recept: Karfiolové a brokolicové placky

Čerstvé a voňavé suroviny, chvíľka času a chuť na niečo zdravé a chutné môže znamenať iba jedno, dokonalý recept na obed alebo večeru. Dnešným víťazom sa jednoznačne stali karfiolové a brokolicové placky, ktoré lákajú nielen vôňou, ale aj skvelým nutričným zložením. Čo poviete? Stavíte na tento recept aj vy?

Na prípravu karfiolových placiek potrebujeme:

Na prípravu brokolicových placiek potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si osobitne v osolenej vode uvaríme karfiolové a brokolicové hlavičky. Brokolica sa uvarí rýchlejšie. Keď budú hlavičky mäkké, tak ich zvlášť pokrájame na malé kúsky. Ku karfiolu pridáme múku, psyllium, petržlenovú vňať, vajce, ľanové semienka, pretlačený cesnak a koreniny podľa chuti. V ďalšej miske si pripravíme brokolicovú zmes, a to zmiešaním nasekanej brokolice, cheddaru, múky, psyllia, vajíčka, horčice a korenín. Obe zmesi poriadne premiešame, aby sa nám spojili všetky ingrediencie. Ak sa nám niektorá zmes zdá príliš tekutá, pridáme trošku psyllia, prípadne múky. Rozohrejeme si panvicu a postriekame ju olivovým olejom v spreji. Následne za pomoci lyžičky tvarujeme na panvici placky z oboch zmesí. Opekáme ich na miernom plameni z oboch strán asi 2-3 minútky dozlatista. Podávame ešte teplé a preliate bielym jogurtom, skyrom, kyslou smotanou či obľúbenou bezkalorickou omáčkou. Dobrú chuť!

Fitness recept: Karfiolové a brokolicové placky
Nutričné hodnoty
na 1 karfiolovú placku (celkovo 10 placiek)
Kalórie63
Bielkoviny3 g
Sacharidy8 g
Tuky2 g
Vláknina4,5 g
Nutričné hodnoty
na 1 brokolicovú placku (celkovo 10 placiek)
Kalórie67
Bielkoviny3,2 g
Sacharidy7,4 g
Tuky2 g
Vláknina4 g

Veríme, že sa tento recept na karfiolové a brokolicové placky rozhodnete vyskúšať, a ak si recept zamilujete, nezabudnite ho zdieľať so svojimi priateľmi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *