Fitness recept: Jablková štrúdľa z tvarohového cesta

Fitness recept: Jablková štrúdľa z tvarohového cesta

Pokiaľ si lámete hlavu, aké ďalšie dobroty vykúzliť z jabĺčok, ktorých máte plnú záhradu, máme pre vás ďalší tip. Tentokrát to bude jablková štrúdľa, ktorá je jednoducho klasikou medzi jesennými dezertmi. Dnes sme sa rozhodli obohatiť túto sladkosť aj o bielkoviny v podobe tvarohového cesta s proteínom. To dokonale ladí s náplňou, ktorú tvorí kombinácia jabĺk, orechov a škorice. No uznajte sami, môže byť tento dezert ešte viac jesenný?

Na cesto budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Na dokončenie budeme potrebovať:

  • 1 vajíčko
  • 10 g práškového cukru
Jablková štrúdľa z tvarohového cesta - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame suché ingrediencie na cesto, teda múku, proteín a xylitol. Premiešame a pridáme ostatné suroviny – tvaroh, kokosový olej a vajíčko. Rukami vypracujeme pevné a nelepivé cesto, ktoré odložíme do chladničky na chvíľu oddýchnuť.

Medzitým si pripravíme náplň. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nahrubo postrúhame. Potom ich polejeme citrónovou šťavou. K nim ďalej pridáme orechy, ktoré si predtým namelieme. Pokiaľ máme radšej väčšie kúsky, môžeme ich len nakrájať alebo nasekať nadrobno. Do jablkovej zmesi pridáme aj xylitol, škoricu a všetko dôkladne zmiešame.

Pripravíme si dosku alebo čistú plochu, na ktorej budeme váľať cesto. Tú si pomúčime a rozvaľkáme na nej oddýchnuté cesto z chladničky do tvaru obdĺžnika. Naň rovnomerne nanesieme jablkovú náplň. Z každej strany necháme voľné približne 2 cm bez náplne, aby sa dobre zavinovalo a náplň neunikala von.

Jablková štrúdľa z tvarohového cesta - postup

Cesto zavinieme a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Potom ho dáme do rozpálenej rúry na 180 °C a pečieme dozlatista približne 25 minút. Kým ho nakrájame, necháme ho poriadne vychladnúť. Na tanieri ho zaprášime práškovým cukrom a môžeme sa doň pustiť.

Jablková štrúdľa z tvarohového cesta
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 15 kusov)

Energetická hodnota126 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy15 g
Tuky4 g
Vláknina3 g

Jablkový závin s kúskami orechov a lahodným tvarohovým cestom je perfektný jesenný snack, ktorým okúzlite svoje chuťové poháriky aj akúkoľvek návštevu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *