Fitness recept: Francúzsky toast s tvarohovým krémom a malinami

Fitness recept: Francúzsky toast s tvarohovým krémom a malinami

Náročné dni si žiadajú výdatné raňajky. Kto má ale čas sa ich ráno dlho pripravovať, však? Preto sme dnes vytvorili túto rýchlovku, ktorá zasýti, skvele chutí, a navyše vyzerá na prvý pohľad úžasne. Môžete ju preto pripraviť aj svojej drahej polovičke v prípade, že ju chcete ohromiť lákavými raňajkami. Veľkou výhodou je, že vám na to stačí len pár ingrediencií, ktoré máte určite doma. Pri príprave môžete navyše namiesto toastového chleba využiť aj akékoľvek iné pečivo, ktoré už napríklad nie je úplne čerstvé, ale nechcete ho vyhadzovať. Maliny potom zase môžete nahradiť ľubovoľným ovocím, ktoré máte doma. Získate tak skvelé raňajky aj dobrý pocit, že neplytváte jedlom.

Budeme potrebovať: 

Francúzsky toast s tvarohovým krémom a malinami - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si hlbší tanierik, v ktorom dôkladne rozmiešame vajcia, mlieko a škoricu.

Francúzsky toast s tvarohovým krémom a malinami - zmes na obaľovanie

Potom si nachystáme plátky toastového chleba a z oboch strán ich v zmesi obalíme. Môžeme ich v nej aj chvíľu nechať, aby sa poriadne nasiakli.

Obaľovanie francúzskych toastov

Vezmeme si panvicu, ktorú vystriekame olejom v spreji a rozpálime. Toasty opečieme z jednej strany. Ak nám zostalo ešte trochu zmesi z vajca, mlieka a škorice, nalejeme ju na toasty, potom ich otočíme a opečieme aj z druhej strany dozlatista. Opekajú sa relatívne rýchlo a ľahko sa pripaľujú, takže od nich radšej neodchádzajte.

V miske si ďalej zmiešame tvaroh s proteínom, ktorý použijeme ako krém. A môžeme servírovať. Nachystáme si tanierik, naň dáme prekrojené plátky toastového chleba, zalejeme tvarohovým krémom a na záver zasypeme nadrvenými lyofilizovanými malinami. Najlepšie toasty chutia ešte teplé.

Náš tip: Ak chcete, aby toasty boli ešte lahodnejšie a lákavejšie, oslaďte ich medom alebo javorovým či agávovým sirupom.

Nutričné hodnoty1 celá porcia 
Energetická hodnota474 kcal
Bielkoviny44 g
Sacharidy49 g
Tuky10 g
Vláknina6 g

Tak čo, pripravujete si aj počas týždňa také luxusné raňajky? Alebo si skôr vystačíte s niečím rýchlym a rozmaznávate sa až cez víkend, kedy máte na prípravu viac času?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *