Fitness recept: Fermentované overnight vločky s orieškami a ovocím

Fitness recept: Fermentované overnight vločky s orieškami a ovocím

Môžeme diskutovať na tému raňajky a ich dôležitosť, no každý pozná sám seba najlepšie, a vie, či mu, jednoducho, ráno chutí, alebo s týmto prvým chodom dňa radšej trošku počká. Prinášame vám recept na fermentované overnight vločky, ktoré sú skvelé v oboch prípadoch, navyše sa ráno nezdržíte ich prípravou a ich chute môžete kombinovať od výmyslu sveta! Tak praktické, chutné a zdravé! Čo poviete? Poďme si ich pripraviť!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Ovsené vločky zmiešame vo väčšej mise s kefírom a vodou. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme trochu vody. Misu zakryjeme tanierikom a vločky necháme odležať (fermentovať) na kuchynskej linke 8-12 hodín, ideálne cez noc. Na druhý deň vločky dosladíme sladidlom podľa chuti a rozdelíme ich na tri porcie. Do jednej pridáme nakrájané jablko a škoricu, do druhej lyofilizované jahody a kakao, a do tretej vanilkový extrakt a lyofilizované maliny. Do kaše môžeme pridať aj ľubovoľné semienka, proteínový prášok či orechy podľa chuti a preferencií. Kašu ihneď podávame, alebo skladujeme zopár dní v chladničke. Tak jednoduché!

Fitness recept: Fermentované overnight vločky s orieškami a ovocím
Nutričné hodnoty na 1 porciu (celkovo 3 porcie)

Kalórie

Bielkoviny

Sacharidy

Tuky

279

11 g

44 g

8 g

Veríme, že sme vám týmto receptom na fermentované overnight vločky nielenže zjednodušili, ale aj spríjemnili ranný kolobeh. Spríjemnite ráno aj vašim známym, a recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *