Ak máte radi sladké raňajkové vafle, potom si určite obľúbite aj tento slaný variant. Cesto sme pripravili z cukety, takže je krásne vláčne a chuťovo vyladené. Je len na vás, s čím si vafle dáte. Skvele sa k nim hodia napríklad stratené vajíčka. Vedľa ale nešliapnete ani so šalátom alebo šunkou a syrom.
Budeme potrebovať:
- 140 g cukety
- 130 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 100 ml mlieka nízkotučného
- 30 g strúhaného parmezánu
- 30 g tekutých bielkov
- 1 vajce
- 1 ČL (6 g) kypriaceho prášku
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- olej v spreji
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Cuketu si očistíme, nastrúhame a necháme vypotiť (tzn. posolíme a necháme 10 minút odstáť, aby pustila prebytočnú vodu). Potom z nej tekutinu vytlačíme a cuketu presunieme do misky, pridáme vajcia, bielky, mlieko, parmezán, múku, kypriaci prášok, soľ a korenie.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, aby nám vzniklo cesto.
Rozpálime si vaflovač, vystriekame ho olejom v spreji a dozlatista v ňom opekáme cesto (cca 7 – 10 minút v závislosti od vaflovača), aby vznikli vafle. Z celej zmesi urobíte 3 kusy.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 vafľa (celkom 3 vafle) |
---|---|
Energetická hodnota | 244 g |
Bielkoviny | 15 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 7 g |
Je na každom, s čím si vafľu dá, my sme si ju na záver posypali parmezánom a doplnili šalátom. Vyladiť ju ale môžete napríklad zero omáčkami, ktoré nezvýšia obsah kalórií.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár