Fitness recept: Čokoládové proteínové bonbóny

Fitness recept: Čokoládové proteínové bonbóny

Radi v kuchyni experimentujete? V tom prípade musíte vyskúšať náš recept na čokoládové bonbóny, ktorými potešíte rodinu, návštevu či priateľov. Vďaka kombinácii arašidového masla, lieskových orieškov, čokolády a kakaa vytvoríte lahodnú maškrtu, ktorá sa vám bude rozplývať na jazyku. Poďme sa pustiť do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si na pár minút namočíme datle do vody, aby trochu zmäkli. Následne ich v mixéri dobre rozmixujeme, kým nám nevznikne hladká zmes. Tú potom pridáme k proteínu a obom arašidovým maslám, a celú zmes miešame, kým nám nevznikne jednotná, tuhá hmota. Potom si lieskové orechy nasucho opražíme na panvici a zbavíme ich šupky.

Pripravíme si vhodnú silikónovú nádobu na bonbóny a hmotu do nej nadávkujeme. Do pripravených bonbónov vtlačíme do stredu lieskový oriešok. Následne dáme bonbóny na pár minút stuhnúť do mrazničky. Medzitým si čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a následne k nej pridáme kakao, kakaové maslo a miešame, kým sa nám ingrediencie pekne spoja. Stuhnuté bonbóny namáčame v roztopenej čokoláde a ukladáme na plochý podnos. Na záver ich môžeme ozdobiť drvenými orechami a dáme ich opäť na pár minút do chladničky, aby stuhli. Posledným krokom je už len degustácia a vychutnávanie si tejto dokonalej sladkej maškrty!

Fitness recept: Čokoládové proteínové bonbóny
Nutričné hodnoty
na 1 kúsok (celkovo 30 kúskov)
Kalórie55
Bielkoviny3 g
Sacharidy1,7 g
Tuky3,2 g

Tak čo, presvedčili sme vás? Ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať, určite nám dajte vedieť ako vám chutili. V prípade, že sa vám recept recept páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *