Fitness recept: Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémom

Fitness recept: Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémom

Roláda je dezert, ktorý nielen skvele vyzerá, ale aj chutí. A táto sa nám obzvlášť podarila. Základ tvorí nadýchané a vláčne kakaové cesto, ktoré sa vám pri rolovaní nebude rozlamovať. To ocenia najmä kuchári nováčikovia. Krém sme pripravili z tvarohu nabitého bielkovinami a kokosu, ktorý roláde dodá ďalší chuťový rozmer. No a čo by to bolo za dezert bez čokoládovej polevy? Opražené kúsky kokosu na povrchu sú už potom len pomyselnou bodkou, ktorá roládu vyšvihne na ešte vyššiu úroveň. Tak čo, pustíte sa do nej tiež?

Na roládu budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv si pripravíme cesto na roládu. Nachystáme si dve misky a do nich oddelíme bielky a žĺtky. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov nasypeme 50 g xylitolu, prilejeme lyžicu vlažnej vody a šľaháme, kým nám nevznikne krémová pena. K tej potom prisypeme preosiatu múku, kakaový aj kypriaci prášok a spoločne pomocou stierky premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame aj sneh z bielkov. Hneď ako máme cesto hotové, rozotrieme ho na veľký plech, ktorý sme si predtým vyložili papierom na pečenie. Plech s cestom potom vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 10 – 15 minút. Po upečení si opatrne vezmeme plát cesta, z ktorého zložíme papier na pečenie, a ešte horúci ho preložíme na čistú navlhčenú utierku. Na nej cesto zrolujeme a necháme takto vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém, ktorým budeme plniť roládu. Do misky si dáme tvaroh, 70 g xylitolu, strúhaný kokos a spoločne zmiešame.

Náš tip: Pokiaľ chcete, aby mala roláda ešte intenzívnejšiu kokosovú chuť, môžete pridať kokosový proteín, kokosové flavor drops alebo kokosové mlieko.

Hneď ako nám vychladne plát cesta, rozmotáme ho, natrieme krémom a pevne zamotáme späť, aby vznikla roláda.

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémom - postup

Potom už zostáva len vylepšiť roládu tak, aby vyzerala na pohľad ešte lepšie a s tým nám pomôže zdobenie. Najprv si vezmeme panvicu, ktorú rozpálime, a nasypeme na ňu plátky kokosu. Tie pražíme, kým nebudú ľahko hnedasté. Potom ich odložíme bokom.

Ďalej si vezmeme misku, do ktorej dáme čokoládu a kokosový olej. Tieto dve suroviny necháme spoločne rozpustiť, a to buď v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli. Čokoládovú polevu potom nalejeme rovnomerne na roládu. Na záver vezmeme opražené kúsky kokosu a čokoládovú polevu na roláde s nimi posypeme.

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémom

Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 17 kusov)

Energetická hodnota106 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy7 g
Tuky6 g

Než sa do rolády pustíte, nechajte ju aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke, aby mala ideálnu konzistenciu. A ak ste veľmi nedočkaví, môžete si pomôcť mrazničkou, v ktorej bude tento proces trvať kratšiu dobu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *