Fitness recept: Čokoládová lávová torta zdobená ovocím

Fitness recept: Čokoládová lávová torta zdobená ovocím

Dnes sme sa rozhodli pripraviť zase niečo pre milovníkov čokolády. Táto lávová torta alebo lava cake s mäkkým povrchom a tekutým čokoládovým vnútrom je jednoducho snom každého čokoholika. Postup je maximálne jednoduchý. Najväčším orieškom je trafiť správnu dobu pečenia, ale sme si istí, že s naším podrobným návodom to zvládnete. Skvelý dezert, ktorým vytriete zrak každej návšteve, máte za chvíľu hotový. Tak čo, trúfnete si na prípravu tejto lahodnej lávovej tortičky?

Na tortu potrebujeme:

Na zdobenie potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Hodinu predtým, než sa pustíme do pečenia, si vytiahneme z chladničky vajcia. Musia mať totiž izbovú teplotu. Pokiaľ ich máme nachystané, môžeme sa pustiť do prípravy.

Nachystáme si vodný kúpeľ na čokoládu. Vezmeme väčší hrniec, do ktorého napustíme vodu a dáme ho ohrievať na sporák. Do neho vložíme menší prázdny hrniec. Dovnútra nalámeme čokoládu a necháme ju rozpustiť. Hneď ako je v tekutom stave, odstavíme ju preč z kúpeľa a necháme čiastočne vychladnúť.

Medzitým si rozbijeme do misky obe vajcia a pridáme k nim kokosový cukor. Obe suroviny spoločne vyšľaháme do peny, čo trvá približne 4 minúty. Potom pridáme preosiatu múku, proteín, mlieko, rozpustenú čokoládu a celú zmes opäť spoločne premiešame. Potom si pripravíme 3 formičky, ktoré vytrieme maslom alebo vystriekame olejom v spreji, aby sa cesto neprichytilo a šlo nám dobre vyklopiť. Zmes do nich rovnomerne rozdelíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 10 – 15 minút.

Čokoládová lávová torta zdobená ovocím - postup

Tortičky musíme pri pečení kontrolovať. Ideálna je taká konzistencia, kedy je vršok pevný a upečený, a vnútro naopak tekuté. To spoznáte napríklad tak, keď sa ho s veľkou opatrnosťou dotknete prstom. Dajte si ale pozor, aby ste sa nespálili. Hneď ako sú koláčiky hotové, vyklopte ich na tanier. Buďte ale opatrní, aby vám pri tom nepraskol povrch a tekutá hmota zvnútra nevytiekla. Potom už ich stačí len nazdobiť. My sme použili čerstvé a lyofilizované ovocie. K tortičke sa však skvelo hodí aj proteínový puding alebo proteínová zmrzlina.

Čokoládová lávová torta zdobená ovocím
Nutričné hodnoty

1 torta (celkom 3 tortičky)

Kalórie329 
Bielkoviny17 g
Sacharidy27 g
Tuky17 g

Tento dezert si najlepšie vychutnáte popoludní pri káve a s dobrou spoločnosťou. Buďte si istí, že tekuté krémové vnútro sa trafí do chuti každému milovníkovi čokolády. Tak dobrú chuť.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *