Fitness recept: Cícerová karí polievka s kokosovým mliekom a quinoou

Fitness recept: Cícerová karí polievka s kokosovým mliekom a quinoou

Máte radi karí? V dnešnom recepte ho nenájdete v obvyklej kombinácii s kuracím mäsom. My sme sa totiž rozhodli pripraviť vegánsku krémovú polievku plnú orientálnych chutí. Základ tvorí cícer s karí pastou a kokosovým mliekom, ktoré zjemnia celú chuť. Aby bola polievka výživnejšia, pridali sme do nej aj porciu quinoy. Potom už je len na vás, čím ju dozdobíte. S nebezpečne dobrou kombináciou jarnej cibuľky, koriandra a sezamu však určite nešliapnete vedľa.

Na polievku budeme potrebovať:

Na dozdobenie budeme potrebovať:

  • jarnú cibuľku
  • sezam
  • čerstvý koriander
Cícerová karí polievka s kokosovým mliekom a quinoou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si dáme uvariť quinou – 120 g si zmiešame s 240 ml vody a uvaríme domäkka. Hneď ako je hotová, dáme ju bokom a pustíme sa do prípravy samotnej polievky.

Z cíceru si zlejeme nálev a pripravíme si panvicu, na ktorú nanesieme olej v spreji. Hneď ako je rozpálená, dáme do nej cícer a orestujeme ju spoločne so žltou karí pastou, kurkumou a nadrobno nasekaným cesnakom. Do zmesi potom pridáme kokosové mlieko, paradajkové pyré a poriadne zamiešame. Potom prilejeme 0,7 l vody (môže byť aj vývar) a necháme prevariť.

Cícerová karí polievka s kokosovým mliekom a quinoou - postup

Hotovú polievku rozdelíme do 4 tanierikov. Do každého dáme porciu uvarenej quinoy a dozdobíme jarnou cibuľkou, prípadne sezamom a koriandrom.

Náš tip: Ak máte radi krémové polievky, môžete ju premixovať ponorným mixérom. Ak by sa vám zdala veľmi hustá, stačí ju zľahka nariediť vodou.

Cícerová karí polievka s kokosovým mliekom a quinoou
Nutričné hodnoty

1 porcia vrátane quinoy (celkom 4 porcie)

Energetická hodnota264 kcal
Bielkoviny8 g
Sacharidy29 g
Tuky12 g
Vláknina4 g

Ako vidíte, karí nepatrí len k mäsu. Skvele sa s jeho pomocou dá vytvoriť aj polievka, ktorá je vďaka kokosovému mlieku krásne jemná. Tak dobrú chuť.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *