Fitness recept: Cícer na paprike v krémovej omáčke

Fitness recept: Cícer na paprike v krémovej omáčke

Kurča na paprike je nestarnúca klasika, ktorá sa pravidelne objavuje na tanieri v mnohých domácnostiach. Čo tak dať šancu aj vegánskej verzii? Kuracie mäso sme nahradili cícerom a namiesto smotany zjemnili chuť kokosovým mliekom. Výsledkom je lahodný pokrm iba z rastlinných surovín, ktorý máte hotový do 20 minút. My sme krémovú omáčku podávali s ryžou, chybu však neurobíte ani v prípade, že dáte šancu cestovinám. A keď zvolíte ich strukovinovú alternatívu, môžete ešte navýšiť podiel bielkovín v hotovom jedle.

Budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

  • 320 g ryže (množstvo v neuvarenom stave)
  • čerstvý koriander či petržlen
Cícer na paprike v krémovej omáčke - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Nachystáme si hrniec, v ktorom rozpálime olej, a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Necháme ju zosklovatieť a potom prisypeme mletú sladkú papriku. Spoločne krátko orestujeme. Keby sme restovali dlhšie, mohla by nám paprika zhorknúť. Potom pridáme polovicu (cca 240 g) cíceru a zeleninový vývar. Na hrniec dáme pokrievku a necháme približne 10 minút povariť. Celú zmes potom ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Necháme ďalej variť a pridáme kokosové mlieko so zvyšným cícerom. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, chilli, prípadne aj ďalšie obľúbené korenie. Necháme dokopy prevrieť, aby sa nám chute pekne prepojili.

Cícerové karí môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou. My sme však stavili na klasiku v podobe ryže.

Cícer na paprike v krémovej omáčke
Nutričné hodnoty

1 porcia vrátane ryže (celkom 4 porcie)

Energetická hodnota593 kcal
Bielkoviny16 g
Sacharidy98 g
Tuky13 g
Vláknina10 g

Pred podávaním nezabudnite tanier dozdobiť svojimi obľúbenými bylinkami. Cícer si skvelo rozumie s koriandrom aj petržlenom.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *