Fitness recept: Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky

Fitness recept: Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky

Kto by nemiloval cheesecake. My sme sa dnes rozhodli pripraviť vianočnú verziu tejto dobroty, ktorá vám pripomenie chuť sladkostí a ďalších dobrôt, ktoré k decembru jednoducho patria. Do každej vrstvy sme použili našu limitku kešu krém s príchuťou Cinnamon rolls, ktorý dezert dotiahne k dokonalosti. A iste vás poteší aj vysoký obsah bielkovín, ktorý nie je pre vianočné dobroty úplne typický. Tak kto si pochutná s nami?

Na základ budeme potrebovať:

Na tvarohovú časť budeme potrebovať:

Na ozdobenie:

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme základ cheesecaku. Rozdrobíme si na malé kúsky sušienky (môžeme použiť aj sekáčik) a pridáme k nim kešu krém – Cinnamon rolls.

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky - sušienkový základ

Dôkladne premiešame, aby sa nám hmota prepojila. Formu na chlieb si vystriekame olejom v spreji alebo vyložíme papierom na pečenie. Zo sušienkovej zmesi odoberieme 2 lyžice, ktoré si dáme bokom. Tie potom použijeme do cesta. Zvyšok natlačíme lyžicou alebo rukami rovnomerne na celé dno formy, aby nám vznikol pevný základ. Ten dáme do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 10 minút.

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky - sušienkový základ vo forme

Medzitým si v miske vyšľaháme spoločne tvaroh, vajíčka, proteín a podľa chuti môžeme pridať aj pár kvapiek vanilkových flavor drops. Potom pridáme aj kešu krém – Cinnamon rolls a opäť dôkladne vymixujeme.

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky - krém

Na upečený korpus potom nalejeme polovicu tvarohového krému. Na krém dáme časť sušienkovej zmesi (rozdelenej do 6 – 7 menších kôpok), ktorú máme odloženú zo základu.

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky - plnenie krému

Na to nalejeme zvyšok tvarohovej zmesi. Takto pripravený cheesecake dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 60 – 70 minút. Po vytiahnutí dozdobíme kešu krémom – Cinnamon rolls, kúskami kešu orechov a škoricou. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Cheesecake s príchuťou škoricovej rolky
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 10 porcií)

Energetická hodnota247 kcal
Bielkoviny21 g
Sacharidy18,5 g
Tuky9,5 g
Vláknina1,5 g

Táto vianočná dobrota nabitá bielkovinami si vás získa nielen svojou chuťou, ale aj podmanivou vôňou. V recepte dokonale vynikne naša limitka kešu krém – Cinnamon rolls. Pokiaľ ju ale doma nemáte, môžete krém nahradiť aj klasickým kešu maslom.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *