Fitness recept: Bolonská omáčka s nízkokalorickými cestovinami

Fitness recept: Bolonská omáčka s nízkokalorickými cestovinami

Kto by nemiloval klasiku v podobe bolonskej omáčky s cestovinami, však? Dnes sme si pre vás pripravili trošku inú verziu, ktorá sa líši hneď v niekoľkých smeroch. Prvou zásadnou zmenou je, že sme mleté mäso nahradili tempehom. Vďaka tomu sa z bolonskej omáčky razom stane pochúťka vhodná aj pre vegánov. Druhá zmena prebehla pri cestovinách. Mysleli sme totiž aj na tých, ktorí sa snažia schudnúť, ale nechcú si odpustiť poriadnu nálož jedla. Klasické špagety sme preto nahradili nízkokalorickými cestovinami, ktoré majú v 100 gramoch iba 7 kalórií. Vďaka tomu si môžete aj v diéte dopriať plný tanier tejto dobroty.

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Nachystáme si panvičku, na ktorú nanesieme olej v spreji. Hneď ako je rozpálená, orestujeme si na nej nakrájané kúsky cibule a cesnaku. Potom pridáme konzervované paradajky, korenie (soľ, čierne korenie, bazalku, oregano) a necháme spoločne 5 minút variť. Medzitým si vezmeme tempeh, ktorý si nadrobíme a potom pridáme do paradajkovej omáčky. Opäť spoločne niekoľko minút prevaríme.

Bolonská omáčka s nízkokalorickými cestovinami - postup

Medzičasom si vezmeme cestoviny BIO Zero Fettuccine, opláchneme ich teplou vodou a v horúcej vode varíme približne 3 minúty. Potom ich scedíme a pridáme do paradajkovej zmesi. Pokrm spoločne 3 minúty prevaríme, aby sa všetky chute prepojili. Keď máme hotovo, naservírujeme na tanier a môžeme si doma vychutnať túto taliansku dobrotu.

Náš tip: Ak nie ste vegáni, môžete si celý pokrm ešte vylepšiť parmezánom alebo iným syrom.

Bolonská omáčka s nízkokalorickými cestovinami
Nutričné hodnoty1 celá porcia
Kalórie338 
Bielkoviny24 g
Sacharidy30 g
Tuky10 g
Vláknina16 g

Vegánska kuchyňa rozhodne nie je len o zelenine. A táto talianska lahôdka je toho jasným dôkazom. Pochutnajte si na plnom tanieri tejto dobroty, ktorú ľahko napasujete do svojho jedálnička aj pri chudnutí.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *