Fitness recept: Bezlepkové vegánske žemličky s Chlorellou

Fitness recept: Bezlepkové vegánske žemličky s Chlorellou

Aj vy radi raňajkujete pečivo alebo si ho doprajete ako prílohu k šalátu? Tak to vás určite potešíme výživným fitness receptom na bezlepkové vegánske žemličky s Chlorellou, ktoré majú okrem vynikajúcej chuti až 15 g bielkovín. Pusťme sa do toho!

Na cesto potrebujeme:

  • 250 ml vody
  • 230 g quinoy
  • 70 g kokosovej múky
  • 60 g chia semienok
  • 20 g prášku alebo 40 tabletiek Chlorelly
  • 15 ml kokosového oleja
  • 1-2 ČL soli
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • šťavu z ½ citróna

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Deň pred prípravou žemličiek si quinou nasypeme do misky, celú zalejeme vodou a necháme cez noc namočenú. Nasledujúci deň si quinou precedíme a premyjeme pod tečúcou studenou vodou. Potom si namočíme chia semienka do 125 ml vody, poriadne ich premiešame a necháme odležať, kým nám nevznikne zmes pripomínajúca hustý gél.

Ku quinoi pridáme 125 ml vody, kokosový olej, citrónovú šťavu, soľ, sódu bikarbónu, pripravený prášok z Chlorelly a všetko spolu rozmixujeme. V prípade, že nemáte práškovú Chlorellu nezúfajte, na jemný prášok môžeme pokojne rozdrviť aj tablety Chlorella v mlynčeku na kávu alebo v obyčajnom mixéri. Do zmesi následne pridáme aj vzniknutý gél z chia semienok, kokosovú múku a miešame, kým nám nevznikne ucelené cesto.

Cesto si rozdelíme na 5 rovnakých častí, vyformujeme ich do tvaru guličiek a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 °C a vytvarované žemličky dáme piecť na 50 minút až 1 hodinu, podľa potreby. To, či sú žemličky dobre upečené, môžeme otestovať pomocou špáradla, ktoré pichneme do stredu cesta. Ak sa cesto na špáradlo neprilepilo, žemličky sú hotové. Podávame ich čisté, s humusom alebo ako prílohu k ľahkým šalátom. Užite si ich lahodnú chuť!

Fitness recept: Gluten free vegánske žemličky s Chlorellou
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 ŽEMLIČKU (CELKOVO 5 ŽEMLIČIEK)
Kalórie290
Bielkoviny15 g
Sacharidy36 g
Tuky7 g

Dúfame, že vás tento fitness recept na bezlepkové vegánske žemličky s Chlorellou inšpiroval, a už čoskoro si ho pripravíte k svojmu obľúbenému šalátu. Nenechajte si recept len pre seba, ale podeľte sa oňho zdieľaním so svojimi blízkymi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *