Fitness recept: Bezlepková pizza z tvarohového cesta

Fitness recept: Bezlepková pizza z tvarohového cesta

Aj keď patrí pizza medzi jedlá, ktoré sú pomerne jednoduché na prípravu, môžete s ňou zažiariť. Kombinácia kečupu, rukoly, syra a šampiňónov si určite získa vaše srdce. Je z bezlepkového cesta, a tak si na nej môžu pochutnať aj celiatici. Rovnako tak je vhodná pre vegetariánov. Tak poďme na to.

Budeme potrebovať:

Bezlepková pizza z tvarohového cesta - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si misku a v nej zmiešame ovsené vločky s proteínom a štipkou soli. Potom primiešame aj tvaroh.

Bezlepková pizza z tvarohového cesta - príprava cesta

Ďalej si vezmeme guľatú tortovú formu, dno vyložíme papierom na pečenie a naň dávame lyžicou cesto. Zapracujeme ho, aby sme mali placku, ktorá kopíruje okrúhly tvar formy. Cesto vo forme dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 18 – 20 minút.

Medzičasom si umyjeme rukolu a scedíme aj prepláchneme šampiňóny z konzervy. Ak máme čerstvé, opláchneme ich, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hneď ako je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a potrieme ZERO kečupom. Podľa chuti môžeme posypať pizza korením, bazalkou, soľou a sušeným cesnakom.

Bezlepková pizza z tvarohového cesta - cesto potreté kečupom

Potom na pizzu postupne poukladáme huby, rukolu, kukuricu a goudu.

Bezlepková pizza z tvarohového cesta - naukladané ingrediencie

Nakoniec ju dáme celú ešte na 15 minút zapiecť, rúru necháme opäť na 180 °C.

Hotovú pizzu vytiahneme z rúry a môžeme hneď servírovať. Podľa chuti ju po upečení dozdobíme navyše syrom alebo čerstvou rukolou.

Bezlepková pizza z tvarohového cesta
Nutričné hodnoty
½ pizze
Energetická hodnota304 kcal
Bielkoviny31 g
Sacharidy28 g
Tuky5,5 g
Vláknina9 g 

Táto vegetariánska bezlepková pizza je nabitá bielkovinami a plná chutí. S čím máte pizzu najradšej vy?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *