Fitness recept: Avokádové loďky plnené vajíčkom

Fitness recept: Avokádové loďky plnené vajíčkom

Avokádo sa v poslednej dobe teší veľkej obľube, nielen pre úžasnú chuť a univerzálne použitie, ale aj pre jeho nutričný obsah a podiel zdravých tukov, ktoré sú pre telo nesmierne prospešné. My sme ho tentokrát použili v rýchlom raňajkovom recepte – avokádové loďky plnené vajíčkom, ktorého príprava nám trvala len pár minút, no o energiu a úsmev na tvári sme mali postarané na celé doobedie. Poďte si ho s nami pripraviť aj vy!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Avokádo pozdĺžne rozkrojíme a vyberieme z neho kôstku. Obe polovice avokáda vydlabeme lyžicou, aby sme vytvorili viac priestoru pre vajíčko. Spodnú časť avokáda trochu odrežeme do roviny, aby sa nám na plechu neprevrátilo. Avokádo zľahka potrieme citrónovou šťavou, osolíme ho a do vydlabanej časti vložíme najskôr vaječné žĺtko a potom ho zalejeme vhodným množstvom bielka, tak aby z avokáda nevytieklo. Vajíčko osolíme, okoreníme a avokáda pečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie alebo postriekaným olivovým olejom v spreji pri teplote 200°C približne 15-20 minút. Takto upečené avokádo podávame ešte teplé, posypané čerstvými bylinkami či klíčkami. Prajeme príjemný gurmánsky zážitok!

Fitness recept: Avokádové loďky plnené vajíčkom
Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 4 porcie)
Kalórie168
Bielkoviny7 g
Sacharidy4 g
Tuky15 g

Veríme, že vám tento jednoduchý, no o to chutnejší recept na avokádové loďky plnené vajíčkom padol do oka a budete si ho pravidelne pripravovať, možno aj s obmenenou náplňou. Ak sa vám recept páčil, budeme radi, ak ho podporíte zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *