Lečo je skvelým spôsobom, ako do seba ľahko dostať väčšie množstvo zeleniny. Pokiaľ napríklad v zime nemáte chuť na studené šaláty, tak je práve lečo skvelou voľbou. Perfektne sa hodí napríklad ako ľahšia večera. A ak máte strach, že by ste po ňom boli skoro hladní, môžete ho jesť napríklad s chlebom, prípadne pridať ešte nejaký zdroj bielkovín. Ako si svoje lečo vylepšíte, je úplne na vás.
Budeme potrebovať:
- 300 g zrelých paradajok
- 300 g paprík
- 3 vajcia
- 1 väčšiu cibuľu
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL údenej papriky
- mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- čerstvú petržlenovú vňať na podávanie
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Cibuľu si nakrájame nadrobno, papriku a paradajky na menšie kúsky. Najprv orestujeme cibuľu na panvici s rozpáleným olejom. Potom pridáme údenú papriku a tiež nakrájanú papriku, restujeme približne 5 minút. Následne pridáme paradajky a podusíme do zmäknutia.
Na záver pridáme vajcia a soľ aj korenie podľa chuti a celú zmes ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a môžeme podávať.
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 272 kcal |
Bielkoviny | 14 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 14 g |
Vláknina | 5 g |
Objavte naše bestsellery:
Lečo je jedlo plné zeleniny, ktoré počas chladných dní zahreje a poteší aj vaše chuťové poháriky. Môžete ho podávať s chlebom alebo si k nemu dať zemiaky.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár