Fitness recept: Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou

Fitness recept: Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou

Dnešný recept plný bielkovín poteší všetkých milovníkov mäsa a strukovín. Okorenené kuracie kúsky sme totiž doplnili cestovinami zo šošovice a hrachu, ktoré jedlu dodajú ďalší chuťový rozmer. A samozrejme nesmie chýbať ani naša obľúbená cuketa. Všetko sa skvele prepojí vďaka vaječným bielkom, ktoré zapečeným cestovinám dodajú tú správnu konzistenciu. Čerešničkou je potom mozzarella a bylinky, ktoré jedlo ešte vyšperkujú.

Budeme potrebovať:

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Kuracie mäso si nakrájame na prúžky a podľa chuti okoreníme paprikou, čiernym korením a soľou. Panvicu si vystriekame olejom v spreji, rozpálime a orestujeme na nej mäso. Potom pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Cuketu si nakrájame na menšie prúžky a pridáme k mäsu (približne ¼ si dáme bokom).

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou - mäsová zmes

Proteínové cestoviny si dáme variť v osolenej vode a urobíme ich „al dente“. Hneď ako máme pripravené všetky ingrediencie, môžeme sa pustiť do vrstvenia. Zapekaciu misu si vystriekame olejom v spreji alebo vyložíme papierom na pečenie a postupne do nej vrstvíme cestoviny a zmes mäsa s cuketou.

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou - zmes pred pečením

V miske si nastrúhame mozzarellu a primiešame do nej tekuté bielky so soľou a korením. Navrstvené suroviny v zapekacej mise zalejeme mozzarellou s bielkami a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 20 minút. Medzitým si orestujeme na panvici zvyšok cukety, ktorý osolíme a okoreníme podľa chuti. Hneď ako máme upečené cestoviny, môžeme servírovať 2 porcie. Na tanieri potom každú z nich ozdobíme orestovanou cuketou, prípadne aj nasekanými bylinkami.

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom a cuketou
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 2 porcie)

Energetická hodnota553 kcal
Bielkoviny75 g
Sacharidy39 g
Tuky10 g
Vláknina3,5 g

Pokiaľ hľadáte jedlo, ktoré je doslova nabité bielkovinami, potom pre vás budú tieto zapečené cestoviny skvelou voľbou. Najlepšie chutia po poriadnom tréningu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *