Fitness recept: Vláčny jablkový koláč prevoňaný škoricou

Fitness recept: Vláčny jablkový koláč prevoňaný škoricou

Predstavte si chuť šťavnatých jabĺk, úžasnú vôňu škorice prepojenú s vašou obľúbenou zmrzlinou. Znie to super, však? Máme pre vás skvelú správu, už viac o tom nemusíte len snívať! Pripravte si náš nový recept na skvelý jablkový koláč, ktorého chuť sa vám bude rozplývať na jazyku. Sny sú na to, aby sa plnili, tak si s nami poďte upiecť túto dokonalosť a splňte si ho aj vy!

Na prípravu cesta potrebujeme:

  • 420 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 180 g studeného masla
  • 10 PL studenej vody
  • 1 PL jablčného octu
  • ½ ČL soli

Na prípravu náplne potrebujeme:

Na dokončenie potrebujeme:

  • 1 vajce

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do väčšej misky si dáme múku a soľ a premiešame ich. Následne pridáme na malé kúsky nakrájané maslo, a rukou, alebo robotom múku s maslom spojíme do jednotnej hmoty. Keď máme cesto spojené, pridáme postupne 5 lyžíc vody, ktorú zapracujeme do cesta. Potom pridáme jablčný ocot a pokračujeme s pridávaním vody. Cesto neustále zapracúvame, tak aby vzniklo nelepivé cesto. Po dokončení urobíme z cesta bochníček a rozdelíme ho na ¾ a ¼. Obe časti následne ešte raz prepracujeme rukami a vytvoríme z nich formu disku. Zabalíme ich oddelene do potravinárskej fólie a dáme ich na 2 hodiny do chladničky.

Medzitým si pripravíme náplň. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky. V procese krájania si jablká môžeme uložiť do citrónovej vody, aby nám nezhnedli. Keď máme jablká nakrájané, vodu zlejeme a jablká zasypeme kokosovým cukrom, škrobom, škoricou, vanilkou a citrónovou šťavou. Rukami jablká premiešame, aby sa celé v zmesi obalili a vložíme ich do chladničky.

Po dvoch hodinách si vyberieme väčšiu časť cesta a na pomúčnenej doske ho vyvaľkáme do kruhu. Prichystáme si tartovú formu, ktorú vymažeme kokosovým olejom a vysypeme strúhankou. Vyvaľkáne cesto vložíme do formy tak, aby zakrylo aj okraje a popritláčame ich prstom. Následne si na cesto poukladáme jablká. Zvyšné cesto si taktiež rozvaľkáme, nakrájame na pásiky a poukladáme na koláč vo forme mriežky. Vajíčko si vyšľaháme a potrieme ním celý koláčik.

Koláč dáme piecť na 200 °C a pečieme ho 20 minút. Potom teplotu stiahneme na 180 °C a pečieme ho ešte ďalších 20 minút. Koláč podávame s obľúbenou zmrzlinou, prípadne preliaty obľúbenou bezkalorickou omáčkou. Prajeme chutný zážitok!

Fitness recept: Vláčny jablkový koláč prevoňaný škoricou
Nutričné hodnoty
1 porcia bez zmrzliny (celkovo 8 porcií)
Kalórie451
Bielkoviny9 g
Sacharidy55 g
Tuky20 g
Vláknina7 g

Splnili sme týmto receptom na jemný jablkový koláč so zmrzlinou aj vaše tajné sny? Podeľte sa o túto pochúťku a recept zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *