Ak si potrpíte na jednoduché dezerty, ktoré majú skvelú chuť, priaznivé nutričné hodnoty a podmanivú vôňu, ste tu správne. Len čo sa do koláča prvý raz zahryznete, hneď ucítite vláčnu štruktúru, takže vám bude jasné, že nejde o nejakú suchú buchtu. Skvele sa hodí ako dezert, zdravý snack či raňajky.
Budeme potrebovať:
- 130 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 100 g polotučného mlieka
- 100 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 40 g vanilkového micelárneho proteínu
- 40 g masla izbovej teploty
- 10 g agáve sirupu (dá sa nahradiť kokosovým sirupom)
- 3 vajcia
- 3 banány
- škoricu podľa chuti
- štipku soli
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Začneme tým, že vezmeme banány, olúpeme ich a v miske ich roztlačíme vidličkou.
Potom k nim primiešame tvaroh, mlieko, maslo a vajíčka. V ďalšej miske zmiešame múku, proteín, agáve sirup (alebo kokosový sirup), prípadne aj štipku soli a škoricu podľa chuti. Všetko dôkladne zamiešame. Nakoniec spojíme obe zmesi, teda múčnu aj banánovú, a vytvoríme jednoliate cesto. Plech postriekame repkovým olejom, prípadne ho môžeme vyložiť papierom na pečenie. Cesto doň rovnomerne rozprestrieme, dáme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme 45 až 55 minút. Po upečení by malo byť cesto krásne vláčne.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 12 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 133 kcal |
Bielkoviny | 7 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 2 g |
Koláč môžete ozdobiť podľa seba. Skvelou voľbou je napríklad tvaroh, grécky jogurt, ZERO omáčky, orieškové maslá alebo lyofilizované banány či iné sušené ovocie.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár