Fitness recept: Vegánske slané karamelky

Fitness recept: Vegánske slané karamelky

Končí vo vašom košíku v obchode pravidelne balenie karameliek? Potom je najvyšší čas skúsiť si ich urobiť aj doma. Príprava je jednoduchá a výsledok dokonalý. Spojenie kešu masla so sladkým javorovým sirupom sa perfektne dopĺňa s chrumkavými kúskami soli. Dajú sa jesť samostatne, ale skvele chutia aj v prípade, že ich necháte rozpustiť napríklad na horúcej ovsenej kaši.

Budeme potrebovať:

Vegánske slané karamelky - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Rozmixujeme si dohladka spoločne všetky ingrediencie okrem soli, tzn. kešu maslo, javorový sirup a kokosový olej.

Vegánske slané karamelky - ingrediencie pred mixovaním

Potom si pripravíme hranatý plech alebo formu (naša mala rozmery 24 × 24 cm) a vyložíme celú plochu papierom na pečenie. Zmes do formy rovnomerne rozprestrieme a necháme ju stuhnúť približne hodinu v chladničke. Ak nechceme tak dlho čakať, dáme ju do mrazničky. Tým skrátime tuhnutie približne o polovicu. Hneď ako máme hotovo, vyberieme si papier na pečenie s hmotou z misky a nakrájame ju na 20 rovnakých kúskov. Tie potom posypeme hrubozrnnou soľou a môžeme podávať. Kúsky, ktoré nezjeme, uchovávame v chladničke.

Vegánske slané karamelky
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 20 kúskov)

Energetická hodnota95 kcal
Bielkoviny1,3 g
Sacharidy9 g
Tuky6 g

Pokiaľ si v obchodoch radi kupujete karamelky, potom musíte tieto domáce rozhodne tiež vyskúšať. Vďaka posýpke z hrubozrnnej soli ich vyšvihnete na ešte vyšší level.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *