Fitness recept: Vajíčka na raňajky trikrát inak

Fitness recept: Vajíčka na raňajky trikrát inak

Raňajky z vajíčok majú hneď niekoľko výhod. V prvom rade chutia lahodne, dodajú potrebnú dávku energie a majú bohatý podiel bielkovín, ktorý ocenia všetci milovníci zdravého a aktívneho života. Pripravili sme si pre vás nie jeden, ale rovno 3 recepty na vaječné raňajky, ktoré váš deň plnohodnotne naštartujú. Poďte si ich pripraviť a vyberte si šampióna svojho srdca!

Miešané vajíčka

Na prípravu potrebujeme:

Postup:

Na ešte studenú panvicu vylejeme rozmixované vajíčka, po niekoľkych minútach primiešame ghí a miešame, kým vajíčka nie sú hotové. Čím dlhšie budete miešať, tým budú vajíčka menej krémové. Hotové vajíčka dochutíme soľou, jarnou cibuľkou a bylinkami. Podávame s poriadnou dávkou zeleniny. Dobrú chuť!

Miešané vajíčka
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 1 porcia)
Kalórie468
Bielkoviny29 g
Sacharidy9 g
Tuky34 g
Vláknina5 g

Omeleta s halloumi

Na prípravu potrebujeme:

  • 3 vajíčka
  • 100 g syra halloumi 
  • 3 plátky kuracej šunky
  • zeleninu – uhorku, šalát
  • avokádo
  • čerstvé bylinky
  • soľ
  • olej v spreji

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Na suchej panvici si orestujeme halloumi syr. Medzitým si v miske vymiešame vajíčka so soľou, ku ktorým pridáme šunku nakrájanú na kocky. Panvicu si vystriekame olejom v spreji a vylejeme na ňu vajíčkovú zmes. Panvciu prikryjeme na 5 minút pokrievkou. Keď máme omelet hotovú, plníme ju nakrájaným syrom a avokádom. Omeletu podávame s čerstvými bylinkami, obloženú čerstvou zeleninou. Prajeme chutný zážitok!

Omeleta s halloumi
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 1 porcia)
Kalórie724
Bielkoviny51 g
Sacharidy10 g
Tuky52 g
Vláknina6 g

Stratené vajíčka s avokádom

Na prípravu potrebujeme:

Postup:

Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu. Následne do vody pridáme ocot a rýchlym miešaním vytvoríme silný vír, do stredu ktorého nalejeme vajce. Vajíčko povaríme cca 4 – 5 minút. Medzitým si chlebík natrieme ajvarom a popučeným avokádom. Vajce vytiahneme a položíme na chlebík. Dochutíme soľou, čiernym korením, chilli a bylinkami. Podávame a vychutnávame!

Stratené vajíčka s avokádom
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 1 porcia)
Kalórie634
Bielkoviny36 g
Sacharidy27 g
Tuky40 g
Vláknina11 g

Veríme, že tieto 3 recepty na vaječné raňajky si zamilujete a vďaka ním vykročíte do dňa tou správnou nohou. Týmito chutnými a výživnými raňajkami nezabudnite inšpirovať aj svoje okolie a o recepty sa s ním podeľte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *