Fitness recept: Tuniakové muffiny nabité bielkovinami

Fitness recept: Tuniakové muffiny nabité bielkovinami

Že muffiny musia byť len sladké? Omyl! My sme dnes odložili bokom recepty na muffiny s čokoládou, krémom či ďalšími dobrotami a rozhodli sme sa pre slanú verziu. V hlavnej úlohe sa preto predstavia tuniak spolu s cottage syrom a vaječnými bielkami. Asi vás teda neprekvapí, že sú muffiny doslova nabité bielkovinami. Aby mala zmes správnu konzistenciu a optimálny obsah sacharidov, použili sme aj celozrnnú múku. Potom stačilo už len pridať korenie, aby nám vznikli lahodné muffiny, ktoré si môžete vychutnať ako výborné slané raňajky či rýchly snack.

Budeme potrebovať:

Tuniakové muffiny nabité bielkovinami - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Príprava je maximálne jednoduchá. Vezmeme si misku a zmiešame v nej tuniaka s cottage syrom. Následne pridáme vaječné bielky, zamiešame a prisypeme múku. Poriadne spolu všetko premiešame, aby sa zmes spojila. Na záver prisypeme bazalku, cesnak a pridáme soľ a čierne korenie.

Tuniakové muffiny nabité bielkovinami - postup

A môžeme začať vytvárať samotné muffiny. Ak máme formu na muffiny, vyložíme ju košíčkami alebo vystriekame olejom v spreji, aby sa nám lepšie vyberali. Ak formu nemáme, dáme si na plech košíčky, ktoré potom plníme cestom. Aby mali muffiny perfektný tvar, použite namiesto jedného papierového košíčka dva na sebe alebo si, takisto ako my, môžete pomôcť silikónovými formičkami. Z cesta by sme mali vytvoriť približne 12 kusov. Plech s muffinmi následne vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 20 minút.

Tuniakové muffiny nabité bielkovinami
Nutričné hodnoty1 muffin (celkovo 12 kusov)
Kalórie68
Bielkoviny9 g
Sacharidy5 g
Tuky1 g
Vláknina1,5 g

Tuniakové muffiny sú ideálnou desiatou v práci, škole, ale aj na cestách. Milovníci slaných raňajok si na nich môžu pochutiť hneď po prebudení, a to napríklad v kombinácii so šálkou kávy. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *