Fitness recept: Šťavnatá jablková štrúdľa

Fitness recept: Šťavnatá jablková štrúdľa

Radi stavíte na klasiku pri príprave dezertu? Máme tu pre vás jeden tradičný koláč v netradičnom šate! Pripravte si s nami šťavnatú jablkovú štrúdľu, ktorá vás poteší vysokým obsahom bielkovín a úžasnou kombináciou chutí. Ešte stále váhate?

Na prípravu cesta potrebujeme:

Na náplň potrebujeme:

  • 2 jablká
  • 3 PL prírodného sladidla xylitol
  • 1 ČL škorice

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si spolu zmiešame všetky suroviny na cesto, čiže tvaroh, instantnú ovsenú kašu, vodu, ovsené vločky, mandľové maslo a flavor drops, a miešame, kým nám nevznikne jednotná hmota. Pripravíme si papier na pečenie, ktorý jemne prestriekame kokosovým olejom a uložíme naň pripravené cesto. Ruky si rovnako postriekame kokosovým olejom, aby sa nám cesto nelepilo, a pekne ho na papieri vyvaľkáme do tenkého obdĺžnika.

Medzitým si jablká nahrubo nastrúhame a zmiešame ich so škoricou a xylitolom. Jablkovú zmes rovnomerne navrstvíme na pripravené cesto. Štrúdľu následne opatrne rolujeme pomocou papiera na pečenie, a na konci a po okrajoch ju dôkladne zlepíme, aby nám nevytekala náplň. Pripravenú štrúdľu položíme na papier na pečenie, na plech a pečieme ju 30 minút pri 175℃. Po upečení ju necháme vychladnúť, nakrájame a podávame poliatu mandľovým maslom.

Fitness recept: Šťavnatá jablková štrúdľa
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 VÄČŠIU ŠTRÚDĽU
Kalórie1670
Bielkoviny76 g
Sacharidy240 g
Tuky47 g

Budeme sa tešiť, ak si na tejto šťavnatej jablkovej štrúdli pochutíte rovnako ako my. A ak sa vám recept zapáčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *