Fitness recept: Pečené čokoládové donuty s malinami

Fitness recept: Pečené čokoládové donuty s malinami

Každému z nás sa rozžiaria oči už len pri predstave mäkkých donutov so sladkou náplňou a polevou s posýpkou od výmyslu sveta. Naša úloha bola jasná – pripraviť donuty, ktoré budú nadýchané, chutné, a zároveň čo najviac fit. A podarilo sa! Aj keď žijete zdravo a aktívne, nemusíte sa celkom vzdávať obľúbených maškŕt. Vyskúšajte aj vy naše pečené čokoládové donuty s čokoládou a lyofilizovanými malinami!

Na prípravu potrebujeme:

Na ozdobu:

Ingrediencie na Pečené čokoládové donuty s malinami

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Cuketu najemno nastrúhame a zmiešame ju s jablkovým pyré a vajíčkom. Pridáme múku, kypriaci prášok, proteín, cukor, kávu a preosiate kakao. Na záver prilejeme mlieko. Cesto by malo byť hustejšie, no stále trochu tekuté. Ak je cesto príliš husté, pokojne môžeme priliať viac mlieka. Následne nalejeme cesto do silikónových formičiek na donuty a pečieme ich pri teplote 180°C približne 30 minút. Pre kontrolu môžeme donuty skontrolovať drevenou špajdľou, keď sú upečené tak špajdľa ostane takmer suchá. Po upečení ich necháme vychladnúť a následnej ich namočíme do roztopenej čokolády a dozdobíme rozdrvenými lyofilizovanými malinami. Mňam! Môžeme si vychutnávať!

Fitness recept: Pečené čokoládové donuty s malinami
Nutričné hodnoty
na 1 donut (celkovo 6 donutov)
Kalórie139
Bielkoviny4 g
Sacharidy24 g
Tuky3 g

Veríme, že sme vám týmto receptom na pečené čokoládové donuty urobili rovnakú radosť ako sebe. Nezabudnite, fantázii sa medze nekladú, a preto sa nebojte experimentovať s polevou či rôznym zdobením. Môžete si ich tak vychutnávať stále dookola a budú chutiť vždy inak! Potešte aj svoje okolie a tento recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *