Fitness recept: Pečené citrónovo-medové kura so zemiakmi

Fitness recept: Pečené citrónovo-medové kura so zemiakmi

Ak vás už nebaví mäso s ryžou na tisíc spôsobov, potom sa určite potešíte dnešnému receptu. Tentokrát sme kuracie prsia aj zemiaky naložili do marinády z citróna, medu a olivového oleja. Tým sme vykúzlili nezameniteľné chuťové spojenie, ktoré si dokonale rozumie s mäsom aj prílohou. Ľahko tak pripravíte lahodný obed alebo večeru s poriadnou dávkou bielkovín. A pozor, v recepte pre vás máme aj tip na servírovanie, ktorým ohromíte návštevu aj svoju drahú polovičku.

Budeme potrebovať:

  • 800 g zemiakov
  • 500 g kuracích pŕs
  • 40 ml čerstvej citrónovej šťavy (z 1 – ⁠2 citrónov)
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 g medu
  • 1 ČL údenej mletej papriky
  • soľ
  • mleté korenie
  • čerstvú petržlenovú vňať na servírovanie (nemusí byť)
  • 1 citrón nakrájaný na plátky na servírovanie (nemusí byť)
Pečené citrónovo-medové kura so zemiakmi - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu. V hrnčeku zmiešame tekutý med (ak je tuhší, môžeme ho zahriať, aby povolil), olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a mleté korenie. Potom si vezmeme zemiaky, olúpeme šupku a nakrájame ich na kolieska alebo mesiačiky.

Vezmeme si väčšiu misku, do nej dáme pripravené zemiaky a premiešame s 3 PL pripravenej marinády a údenou mletou paprikou. Ak chcete, aby sa marináda dostala naozaj všade, pomôžte si pri miešaní rukami. Potom si nachystáme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, a zemiaky naň rovnomerne rozmiestnime. Môžeme pridať aj pár plátkov citrónov. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme približne 40 minút.

Medzitým si budeme chystať mäso. Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojíme, vložíme do menšej misky a zalejeme zvyškom marinády tak, aby sa dostala všade. Misku prikryjeme potravinárskou fóliou a mäso necháme marinovať 15 – 30 minút v chladničke.

Následne si nachystáme panvicu, vystriekame ju olejom v spreji alebo iným tukom a rozpálime. Potom na ňu postupne dávame marinované plátky mäsa a pečieme z každej strany približne 4 minúty. Ak si chcete prípravu mäsa ešte viac zjednodušiť, môžete ho namiesto restovania dať na posledných cca 20 minút piecť k zemiakom do rúry. V oboch prípadoch vytvoríte lahodné jedlo plné chutí.

Náš tip: Ak sa chcete pri servírovaní predviesť, dozdobte tanier plátkami citróna, ktoré si orestujete na panvici so zvyškom marinády alebo na ghí. Rovnako tak nesmie na mäse pri podávaní chýbať ani petržlen alebo iné obľúbené bylinky.

Pečené citrónovo-medové kura so zemiakmi
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota532 kcal
Bielkoviny44 g
Sacharidy60 g
Tuky12 g
Vláknina4 g

Pečené citrónovo-medové kura je skvelý obed plný bielkovín a ďalších dôležitých živín. Najlepšie chutí po poctivo odmakanom tréningu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *