Fitness recept: Pečené batáty plnené hovädzím mäsom

Fitness recept: Pečené batáty plnené hovädzím mäsom

Čaro sladkých zemiakov nespočíva len v bohatom množstve živín, antioxidantov či obsahu beta-karoténu. V spojení s hovädzím mäsom a jemnou paradajkovou omáčkou vytvoria dokonalý súzvuk chutí. Vyskúšajte recept na batáty plnené paradajkovo-mäsovou zmesou a okúste tento gastronomický zážitok! Vrhnime sa do prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Batáty popicháme vidličkou a dáme ich piecť pri teplote 180°C na zhruba 45 minút, kým úplne nezmäknú. Medzitým si pomelieme hovädzie mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Následne na rozohriatom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme k nej paradajkový pretlak, mleté hovädzie mäso, rascu, sladkú papriku a restujeme, až kým nie je mäso dobre zatiahnuté. Mäso podlejeme vývarom, pridáme nakrájané paradajky a pod pokrievkou necháme dusiť približne 15 minút. Na záver pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, dochutíme soľou, korením a mäso odstavíme z plameňa. Upečené batáty pozdĺžne narežeme, vnútro zľahka popučíme vidličkou a osolíme. Batáty naplníme mäsovou zmesou a podávame. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Pečené batáty plnené hovädzím mäsom
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 2 porcie)
Kalórie447
Bielkoviny35 g
Sacharidy49 g
Tuky13 g

Nenechajte si tento dokonalý recept na pečené batáty plnené paradajkovo-mäsovou zmesou len pre seba! Zdieľajte ho a podeľte sa tak o skvelý gurmánsky zážitok so svojimi priateľmi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *